Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В картинній галереї Гавдзинського відкрилася виставка унікальних творів із вовни

Кафедра дизайну Херсонського національного технічного університету, студія VOVNA представила свою виставку “Storyfelt” неповторних валяних виробів, які ніколи не виходять з моди. Дивуєшся тому, що роботи, які експонуються, виготовлені лише протягом року – студія VOVNA створена у 2017 році.

Неймовірні творчі задуми в панно і палантинах, дуже ніжно дивиться вовна з віскозою, неперевершені поєднання вовни з керамікою. Звичайно це титанічна праця студентів і викладачів, – в першу чергу, професіоналізм других, їх вміння донести свою їдею і навчити мислити молодь, мислити неординарно, відшукувати родзинку, а потім втілювати це в свої твори.

Вражає колекція креативних палантинів – дипломна робота однієї зі студенток. Деякі роботи по-живописному яскраві і насичені. Деякі, як витончена графіка, з мінімумом кольорів. Дуже екзотично дивиться об’ємне панно з кратерами мушлів, водоростями і хвилями, що набігають на морський берег, яке створювалося за одну ніч напередодні першого відкриття виставки в стінах альма-матер. Затамовуеш подих від невагомих скрещень, переходів від тонів до полутонів, до ледь помітного павутиння вовни.

Організатор проекту і головний надихач ідей Олена Чепелюк, яка завідує кафедрою. Олена закохана у вовну давно. За два роки пошуків, як вона сама каже, «перепсувала кучу-малу вовни», але знайшла те, що хотіла – найкращу. І зараз передає свій досвід і вміння студентам, надихає і підтримує їхні починання і задуми.

Диво, яке знаходиться зараз в залах картинної галереї, варто подивитися. Приходиш до думки, що історія вовни, storyfelt, почалася з появою людини, а не останні вісім тисяч років тому. І хочеться вірити, що любов до вовни, не вийде ніколи із моди.

Виставка триватиме до нового року, а, може, й довше.

Елена Михайленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН