Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Верхньому Рогачику обговорили питання протидії домашньому насильству та його проявам

06 листопада 2018 року в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю фахівець Верхньорогачицького БПД Філімоненко Олена, спільно з директором Верхньорогачицького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Грицаєнко Людмилою, провідним інспектором з питань пробації Голуб Антоніною провели лекцію на тему «Домашнє насильство та його прояви» для осіб, які перебувають на обліку у Верхньорогачицькому районному секторі філії ДУ «Центр пробації».

Ознайомили з основними поняттями Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», колом осіб, на яких поширюється дія законодавства, спеціальними заходами щодо протидії домашньому насильству. Звернули увагу на порядок і правові підстави застосування заборонних і обмежувальних приписів, наслідки їх невиконання, а також на відповідальність громадян за вчинення домашнього насильства.

Також розповіли присутнім про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», розповсюдили буклети правового характеру відповідного тематичного спрямування та повідомили де можна отримати безоплатну правову допомогу.

По закінченню заходу провели спільний прийом громадян, які звернулися за правовою консультацією до мобільного консультаційного пункту для осіб, засуджених до кримінального покарання, не пов’язаного із позбавленням волі.

Верхньорогачицька РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН