Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі поліцейські нагадують, як захистити від викрадення свій автомобіль

Працівники поліції проводять профілактичні та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на протидію злочинам, пов’язаним із незаконним заволодінням транспортних засобів.

Поліцейськими ГУНП в Запорізькій області постійно вживаються заходи щодо встановлення осіб, які причетні до незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, з початку року на території Запорізької області працівники поліції розкрили 68 незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких 32 – угони автомобілів, пише Запорізька правда.

Щоб попередити викрадення транспортних засобів, правоохоронці звертаються до громадян із проханням бути обережними та дотримуватись наступних правил безпеки.

Уникайте паркування машин у безлюдних, неосвітлених місцях. Надійніше залишати автомобіль на стоянках, які цілодобово охороняються. При наявності гаража, обов’язково потурбуйтеся про надійність замка.

У людних місцях залишайте автомобіль там, де він постійно перебуває під наглядом відеокамер. Не залишайте його відчиненим, навіть якщо вирішили вийти на декілька хвилин.

Завжди закривайте двері, вікна і капот. Ніколи не залишайте в транспортному засобі документи, адже у разі незаконного заволодіння автомобілем, їх можуть використати із злочинною метою.

Бажано встановити пристрій проти викрадення і подвійну ступінь захисту (сигналізація і протиугінний засіб). Далеко не кожен злодій, відключивши один пристрій, захоче продовжити свій задум, якщо виявить, що його чекає інший.

Для максимального захисту автомобіля від угону можна використати комплексний підхід, який включає в себе страхування та застосування механічних засобів захисту (додаткові замки, спеціальна техніка, супутникова протиугінна система, сигналізації).

Також угон автомобіля може не відбутися, якщо встановити потайний вентиль, який повністю перекриває подачу палива з бензобаку.

Якщо ж викрадення транспортного засобу уникнути не вдалось, негайно повідомляйте за номером «102» або звертайтеся до територіального відділу поліції.

Нагадаємо, що під час оперативно-профілактичної операції «Автомобіль» працівники поліції встановили особу зловмисника, який у смт Кушугум викрав транспортний засіб.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН