Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна та Ізраїль: співпраця з питань освіти

Жовтень 2018 року став насиченим на заходи, що проходять по всій території України  в рамках співпраці з  Ізраїлем щодо освітніх  питань  роботи з різними категоріями учнів, що мають особливості розвитку.

Вчитель-дефектолог Інклюзивно-ресурсного центру Новокаховської міської ради Ірина Тітова стала учасницею Міжнародної конференції «Діагностика та корекція гіперактивності з дефіцитом уваги: психолого-педагогічний аспект», пише Радіо Нова Каховка.

Науковий форум пройшов у Києві в Національній академії наук України,  на нього були запрошені представники  Ізраїлю, українські вчені, лікарі, нейропсихологи, корекційні педагоги, фахівці, які мають досвід корекційної роботи з дітьми з гіперактивністю та дефіцитом уваги.

За програмою міжнародної конференції працювали секції діагностики та корекції. Основна увага була зосереджена на медичних аспектах гіперактивності, дефіциту уваги; нейропсихології гіперактивності, а також поведінковій корекції гіперактивності, фізичній реабілітації при ГРДУ.  Тепер можливе поглиблене діагностування ГРДУ за допомогою проекту «Метод МОХО» та «Прийом технології нейрофідбек (БОС)».

Поповненням  літератури інклюзивно-ресурсного центру став посібник «Моделювання індивідуальної програми розвитку дошкільника з особливими потребами»(Компанець Н.М.), в якому подано модель складання Індивідуальної програми розвитку дитини дошкільного віку з особливими потребами в умовах інклюзивного навчання. Особливу увагу приділено етапу діагностики та створення парціальних програм формування умінь та навичок дитини відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти.

Учасники отримали цінний досвід,  ґрунтовні знання й відповідні сертифікати.

На фото: Н. Компанець, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки НАПН України, О. Ільїна, нейропсихолог и КП-терапевт клініки дитячої психіатрії і неврології «Меділекс», аспірант та НПУ ім. М.П.Драгоманова, вчитель-дефектолог  Інклюзивно-ресурсний центру Новокаховської міської ради Ірина Тітова.

                                               Інформацію підготувала директор КУ «ІРЦ»

                                               Новокаховської міської ради

                                               Марина Скрипнікова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН