Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що робити херсонцям, якщо їм заборгували?

Херсонці, перед вам заборгували? Можете не працювати на боржника.

Як повідомляло Державне статистичне Управління України: станом на 1 вересня 2018 року, загальна сума заборгованості по виплати заробітної плати склала 2,71 млрд грн.

У Мінсоцполітики «знайшли» спосіб як з цим боротися, там пропонують роботодавцям, які матимуть борги по виплаті зарплаті, нараховувати пеню.

Міністерством соціальної політики розроблено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати в разі неплатоспроможності роботодавця».

Законопроект передбачає посилити захист прав працівників у разі порушення термінів виплати заробітної плати. Пропонується у разі затримки виплати зарплати понад 15 днів, за кожен наступний день, нараховувати і виплачувати працівникові пеню у розмірі облікової ставки Національного банку України.

І ще, ті хто не отримуватиме зарплатню вчасно матимуть право тимчасово припиняти виконувати роботи, у разі затримки виплати заробітної плати на термін понад 15 днів.

А ще пропоновано зобов’язати роботодавців виплачувати працівникові компенсацію в розмірі трьох середньомісячних заробітних плат (за останні 12 місяців), якщо буде порушено справу про банкрутство роботодавця або припинення трудового договору в разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.

Чим ближче вибори, тим більше популістських пропозицій звучить від КМУ.

Відчувається підготовка пан Гройсмана до наступних перегонів – буде з чим виходити на люди… Такі пропозиції його ні до чого не зобов’язують, відповідальними за неприйняття законопроекту будуть депутати ВРУ, а він матиме позитивний рекламний зиск: «Я пропонував – вони не прийняли».

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН