Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як безкоштовно перейти на електронний документообіг: досвід херсонців

 Завдяки ПриватБанку все більше херсонців – як підприємців, так і фізичних осіб –  ефективно користуються можливістю економити на папері і берегти ліс.
Щорічно кожен четвертий четвер жовтня відзначається Міжнародний день без паперу. У 2018-му цей день припадає на 25 жовтня.

З метою економії паперу і швидкого опрацювання документів ПриватБанк уже багато років веде внутрішній документообіг через електронні програми, а для співпраці з іншими установами чи компаніями банк пропонує своїм контрагентам безкоштовний сервіс “Paperless”.

Такий сервіс може використовувати будь-яке підприємство при роботі з банком і як свій окремий майданчик для електронного документообігу. Для цього не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку.
“Послуга надзвичайно проста в роботі і дещо нагадує звичайну електронну пошту. За допомогою електронно-цифрового підпису дуже легко підписувати і зберігати документи в електронній, а не паперовій формі, – стверджує директор ТОВ ТРК “ЯТБ” Світлана Карриєва, яка опанувала “Paperless” ще у 2016 році. – Ми використовуємо цей сервіс як юридичні і фізичні особи: власні електронні печатки має більшість наших співробітників”.
Згідно із Законом  “Про електронно-цифровий підпис” документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку ж юридичну силу, як паперові з підписом і печаткою. Візувати документи можна цифровими підписами всіх основних АЦСК України –  ДФС, Мінюсту та ПриватБанку.
Як підписати документ з контрагентом через Paperless?
  • Завантажуєте документ.
  • Підписуєте своїм електронно-цифровим підписом – його можна отримати тут.
  • Набираєте e-mail Вашого контрагента.
  • Він отримує повідомлення про те, що йому надійшов підписаний документ.
  • Ваш контрагент також підписує документ, про що Ви отримаєте повідомлення.
  • Документи завжди доступні Вам і Вашим партнерам для перегляду/друку, а також для надсилання в державні органи.
Система електронного документообігу дає найбільшу економію паперу в ПриватБанку. У середньому в системі затверджують понад 2,5 млн документів на рік – і при цьому зберігають близько 325 тонн паперу (130 тисяч стандартних пачок розміром А4).
Надання електронних довідок і цифрова система опрацювання вхідної кореспонденції щорічно економить понад 20 тонн паперу. Приват24 та мобільний банкінг зберігають близько 131 тонни паперу на рік. А кожен другий клієнт банкоматів та терміналів самообслуговування банку завдяки відмові від друку чеків щорічно економить 84 тонни паперу.
Довідка:
ПриватБанк – найбільший український банк і лідер банківського ринку країни. За даними дослідження GFK Ukraine, у III кварталі 2017 року з ПриватБанком співпрацюють 51,6% українців – фізичних осіб старше 16 років. Вважають основним банком 42,5% користувачів банківських послуг – фізичних осіб. Це більше, ніж у наступних за ПриватБанком двадцяти трьох банках, разом взятих.
З ПриватБанком співпрацюють 58,4% юридичних осіб, 33,6% корпоративних клієнтів вважають його своїм основним банком. 73,2% суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб співпрацюють з ПриватБанком, 65,6% вважають своїм основним банком.
У Херсонській області ПриватБанк обслуговує понад 512000 індивідуальних клієнтів,
15983 юридичні особи та приватні підприємці, працює 183 банкомати, 333 термінали самообслуговування та 76 відділень. Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті банку pb.ua.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН