Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як карають боржників на Херсонщині

Станом на 1 жовтня 2018 року заборгованість із заробітної плати по Херсонській області складає майже 16,3 млн. гривень.

— Саме з цієї причини спеціалісти нашого управління не дають спокійно жити підприємствам-боржникам: цього року проінспектовано 21 з них, — повідомила «НД» Юлія Галицька, керівник прес-служби Головного управління Держпраці у Херсонській області. — За результатами перевірок складено та передано до суду 23 протоколи про адміністративне правопорушення, на підставі яких на посадових осіб накладено штрафи на загальну суму 4080 гривень.

На вимоги інспекторів праці 11 суб’єктів господарювання усунули порушення на виконання приписів, внесених за результатами перевірок та погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму майже 3 млн. грн. Окрім того, за порушення строків виплати зарплати винесено 15 постанов про накладення фінансових санкцій на загальну суму 85,7 тис. грн.

— Слід нагадати, що юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам більш як за один місяць, — додала Юлія Галицька. — Ціна такого покарання дорівнює трикратному розміру мінімальної зарплати, а посадові особи можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН