Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

День тещі та День сільської жінки відсвяткували у Кіндійці

Де ще так славно гуляють, як в Україні? Таку вже вдачу маємо! Вечорниці, частування, гуляння і відвідини – частина нашої етнічної культури. Традиції передаються з вуст в уста, люди старшого покоління залучають до народних звичаїв молодь.

Раніше восени українці святкували День тещі та День сільської жінки. У селищі Кіндійці, на Херсонщині активно відроджують давні українські обряди! Місцева активістка і організаторка Віра Бундукі згуртувала у стінах Антонівської зеленої школи №21 жіночок-трудівниць, які вже мають поважний статус тещі.

Пісні співали, в ігри грали, частувалися і розважалися! Найвідповідальніші і найдобріші тещі отримали від Юрія Рожкова, лідера Громадської платформи “Добро переможе” подарунки.

Віра Бундукі розповіла: “Юрій Рожков – один з наших найшанованіших гостей! Ми йому завжди раді і вдячні за гостинці, подарунки, увагу і допомогу! На знак своєї любові ми, кіндійчани нарекли Юрія Рожкова “Хрещеним батьком Кіндійки” і вручили відповідну іменну стрічку! Він і для дітей у нашій бібліотеці обставив освітній куточок, і маломобільним землякам допомагає (передає ходунки, візочки, милиці), і костюми ансамблю “Наддніпряночка” оновив. До речі, вони так гарно виступили на святі до Дня тещі!

Юрій Рожков, у свою чергу, зазначив: “Я глибоко переконаний, що кращі традиції нашого народу треба передавати саме так: з частуванням, піснями, танцями. Я дякую колективу “Наддніпряночка” за зібраний народний фольклор, за те, що не дають етнічній культурі загинути! Обіцяю і надалі підтримувати такі суспільно-віжливі заходи. Яке душевне свято сьогодні вийшло! Тещі – це ж, по суті, наші другі мами. Я це точно знаю, з власного прикладу. І дуже добре, коли вони допомагають молодим родинам: бавлять дітей, навчають розуму. Взагалі, думаю, жінки – мудріші за чоловіків, бо бережуть безцінне – надбаний у віках досвід. Шануймо жінок! Мам, тещ, дружин, наших берегинь!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН