Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поблизу фортеці Тягинь планують побудувати оглядовий майданчик

Цієї неділі у селі Тягинка Бериславського району відбувся захід приурочений до Дня Українського козацтва, Дня захисника України та Святої Покрови Пресвятої Богородиці.

Не випадково було обрано саме це історичне місце, адже у 1492 році тут – біля фортеці Тягинь відбувалися бойові дії за участю козаків – що в подальшому й стало першою документальною згадкою про них.

У рамках святкування було встановлено та освячено пам’ятний знак – камінь, на місці якого, за словами депутата Херсонської обласної ради та мецената закладання каменю Віктора Помазнюка, через 3-4 роки побудують оглядовий майданчик, з якого виднітиметься городище, де раніше знаходилась фортеця.

Приємно бачити, як впевненими кроками ми разом відроджуємо свою історію, докладаємо зусиль для того щоб зберегти та примножити надбання наших предків – і не тільки лишити їх наступним поколінням, а й показати усьому світові яке неймовірне в Україні минуле і яким барвистим ми обов’язково зробимо майбутнє!, – повідомляє Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради, який опікується відродженням Кам’янської Січі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН