Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальні підприємства Херсона не розрахувались за електроенергію. Попереду вимушені відключення житлових будинків

Херсонобленерго нагадує про проблему. На 1.09.2018 року  комунальні підприємства обласного центру «Дніпровський», «Центр», «Таврійський»,  ЖКП ЖЕК №1, та інші не розрахувалися за спожиту електричну енергію з електропостачальником та накопичили боргів більше двох мільйонів гривень.

Під час  багатьох робочих зустрічей, нарад та консультацій керівництва міськвиконкому  обласного центру з керівництвом АТ «Херсонобленерго» визначені шляхи вирішення зазначених проблем.

Однак, у зв’язку з відсутністю можливостей у міської влади фінансувати та оплатити навіть поточне споживання електричної енергії та з метою недопущення зростання заборгованості Товариством, у відповідності до вимог чинного законодавства, проведені заходи щодо часткового обмеження або припинення електропостачання на окремих об’єктах житлового господарства  комунальних підприємств міста Херсон.

У разі не отримання у подальшому від комунальних підприємств платежів за спожиту електричну енергію електропостачальник вимушений  буде з другої декади жовтня поточного року припинити електропостачання до десятків об’єктів житлового фонду обласного центру.

Для запобігання залишення у холодний період року мешканців міста без світла та тепла, питання щодо виділення коштів для сплати накопичених боргів за спожиту електричну енергію  винесено на розгляд  сесії міської ради на середину жовтня 2018р.

Проте, впевненості про підтримку депутатами міської ради винесеного питання щодо виділення з міського бюджету декількох мільйонів гривень на зазначені цілі немає.

У мешканців міста та керівників житлового господарства міськвиконкому ще є час і можливості довести до своїх депутатів думку з приводу наявності та важливості проблем з електрозабезпечення житлових будинків виборців.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН