Навіть у разі забруднення овочів сірчаним ангідридом, неконтрольовані викиди якого відбулися в Криму через аварію на заводі «Титан», ризик спожити такий продукт є дуже мінімальним. Про це Agronews повідомив доктор біологічних наук, професора, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко.
За його словами, у разі потрапляння цієї речовини на м’яку поверхню овочів почнеться псування їх поверхні.
«Сірчаний ангідрид, потрапляючи на плід, наприклад, на помідор, починає руйнувати його поверхню, якщо такі помідори їсти, то від цього шкода буде, але, навряд чи, таке може статись, тому що зовні такі помідори виглядатимуть не привабливо і навряд чи люди будуть їсти такі помідори, тому що на них будуть некрозні плями», – сказав науковець.
Схожі публікації:
- На Херсонщині проведуть дослідження наслідків викидів заводу «Кримський титан»
- В чому небезпека ранніх овочів, розповіли херсонцям фахівці
- Отруєння річки Рось не вплине на безпеку водопостачання Херсона, – Михайло Чемерис
- Фермери Херсонщини об’єдналися, аби формувати товарні партії овочів
- На Херсонщині від отруєння хімічними речовинами загинули корови