Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівець розповів чи можна їсти херсонські овочі після екологічної катастрофи у Криму

Навіть у разі забруднення овочів сірчаним ангідридом, неконтрольовані викиди якого відбулися в Криму через аварію на заводі «Титан», ризик спожити такий продукт є дуже мінімальним. Про це Agronews повідомив доктор біологічних наук, професора, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко.

За його словами, у разі потрапляння цієї речовини на м’яку поверхню овочів почнеться псування їх поверхні.

«Сірчаний ангідрид, потрапляючи на плід, наприклад, на помідор, починає руйнувати його поверхню, якщо такі помідори їсти, то від цього шкода буде, але, навряд чи, таке може статись, тому що зовні такі помідори виглядатимуть не привабливо і навряд чи люди будуть їсти такі помідори, тому що на них будуть некрозні плями», – сказав науковець. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН