Фермерське господарство «Шафран Любимівський» (селище Любимівка Херсонської обалсть) в промислових масштабах вирощує найдорожчу пряність – шафран.
Спочатку вирощували шафран на п’яти сотках, а за три роки розширили площу до трьох гектарів, пише журнал «Плантатор».
Як розповіли в компанії, шафран може рости та давати врожай без поливу. Протягом вегетації рослина не уражується хворобами та не пошкоджується шкідниками, тому не обробляється хімічними засобами захисту.
Протягом року висаджена маточна цибулина шафрану відмирає, а на її місці формуються до п’яти нових цибулин.
«Шафран Любимівський» вирощує культуру на одному місці протягом трьох років, потім викопують цибулини для розширення власної посівної площі та на продаж.
Роздрібна ціна такої цибулини становить від шести до десяти гривень.