Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському гідрометеотехнікумі кадровий скандал

Особисту позицію щодо кадрових змін написала Ганна Зарудня, громадська діячка, викладачка закладу:

“Понад 70 років Херсонський гідрометеорологічний технікум випускає спеціалістів, які працювали і продовжують працювати на великому пострадянському просторі, багато з них стали науковцями, високопосадовцями. Зараз випускники цього навчального заходу працюють в різних куточках України в сфері екології, гідрометеорології, авіації, організаціях водного господарства, збройних силах України. Студенти залюбки навчалися, а працівники технікуму створювалиатмосферу доброзичливості, взаєморозуміння, поваги.


Але за останні 3 роки, під керівництвом Кіріяк С.Г., в технікумі склалася дуже неприваблива ситуація стосовно кадрового складу: значна кількість працівників, особливо викладачів, звільнилася або за власним бажанням, а частіше – за бажанням адміністрації, і як наслідок – якість підготовки фахівців знизилася. Прийшовши до влади, Кіріяк С.Г. проводить активну роботу по скороченню неугідних їй працівників, здійснюючи на них психологічний тиск. На керівні посади призначаються «друзі», які не мають належної кваліфікації та педагогічного досвіду, що призвело до повної узурпації влади. Під такий психологічний тиск директора та її прибічників потрапила я, внаслідок чого була незаконно звільнена моя донька, а наказом №93 від 29.06.2018 р. мене було в попереджено про звільнення. Такий тиск зумовлений моєю стійкою громадянською позицією стосовно відстоювання інтересів громади. 


За період своєї роботи в навчальному закладі я підготувала значну кількість спеціалістів, за що отримувала нагороди та подяки, залучала студентів до вирішення екологічних проблем, сприяла професійному розвитку студентів та викладачів шляхом відвідування станцій гідрометеорологічної мережі Карпат. Маю велику кількість вдячних випускників. 
Дуже прикро, що досвідчені фахівці, які пропрацювали в навчальному закладі багато років, покидають роботу примусово. Адже такі викладачі, як Черкашина С.М., Черкашин В.П. та інші, заслуговують і пошану, і повагу колективу працівників, студентів.


На жаль сьогоднішнє керівництво технікуму мало уваги приділяє навчальному процесу, руйнує роками сформований соціально-психологічний клімат в колективі, зосередившись лише на піарі особистостей; окремих працівників заохочує преміями, щоб мовчали і підтримували такі дії. А студенти, в свою чергу, будучи втягнутими у чвари дорослих, відвідують заклад періодично.
Буде дуже шкода, якщо такий навчальний заклад, як Херсонський гідрометеорологічний технікум ОДЕКУ, зовсім занепаде під таким «чітким» керівництвом“.

P/S. Редакція “Українського півдня” надасть право публікації і директорці закладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН