Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Співаковський вірить, що рішення облради щодо Генічеського медколеджу буде виваженим

 Генічеський медичний коледж має увійти до структури Херсонського державного університету лише цілісним майновим комплексом, тому що лише за таких умов держава готова його фінансувати — про це в інтерв’ю «Українському півдню» заявив народний депутат України Олександр Співаковський.

«Коледж є інфраструктурним елементом всієї Херсонської області», підкреслив нардеп. І для Херсонщини, яка сьогодні відчуває гострий дефіцит медичних кадрів, вкрай важливо зберегти цей навчальний заклад як потужну базу підготовки фахівців для потреб регіону.

На його думку, виокремлення спортивного майданчика з майнового комплексу коледжу, на чому наполягали депутати Генічеської райради, було б недалекоглядним з точки зору майбутнього .

– Спортивний зал чи спортивний майданчик сам по собі не є цінністю, справжньою цінністю є використання цього матеріального ресурсу для розвитку – дітей, молоді, дорослих, – підкреслив він.

Олександр Співаковський висловив задоволення тим, що під час недавньої робочої наради в обласній раді з цього приводу було знайдено консенсусне рішення – «відповідну формулу», за якою Генічеський медичний коледж передається до структури Херсонського державного університету цілісним майновим комплексом. А спортивні об’єкти знаходитимуться у спільному користуванні генічеської громади і студентів.

– Ми гарантуємо, що буде спільне використання майнового комплексу – і медичним коледжем, і місцевою громадою. Бо ми зацікавлені в тому, щоб через спільне використання у нас були спільні цінності і спільні інтереси, – зазначив він.

Проте остаточне рішення з цього питання, за його словами, має прийняти Херсонська обласна рада на своїй сесії, яка запланована на 26 липня. Якщо ж воно буде позитивним, після цього питання переходу Генічеського медичного коледжу до структури Херсонського державного університету і пов’язану із цим зміну джерел його фінансування розгляне Кабінет міністрів України.

– Скажімо, в перший тиждень серпня Урядом приймається рішення, і коли вже буде постанова (Кабінету міністрів. – Ред.), коледж починає входження в структуру Херсонського державного університету. І тоді вже з 1 січня фінансування буде державним, – спрогнозував О.Співаковський.

Вивільнені кошти обласного бюджету, які раніше направлялися на утримання Генічеського медколеджу, на його думку, доцільно було б спрямувати на розбудову освітньої інфраструктури регіону. Можливо – на реконструкцію історичної будівлі у Херсоні за адресою вул.Перекопська, 3, де має розміститися щойно створений медичний факультет ХДУ.

– Однак потрібно розуміти, що для Херсонського держуніверситету інтеграція до своєї структури двох коледжів — це великий виклик і велика робота. У нас і так зараз дуже багато проблем. Тому ми цілком покладаємося на рішення, яке прийме обласна рада. Буде прийняте таке рішення — буде один сценарій розвитку подій, інше — другий, – пояснив нардеп, який, до того ж, є обраним ректором ХДУ.

Він розповів, що з майновим комплексом Бериславського педагогічного коледжу, який також проходить процедуру входження до структури університету, подібних проблем не виникало. Насамперед, через злагоджену позицію місцевих депутатів.

Проте, на його думку, є всі підстави сподіватися, що й стосовно медичного коледжу депутати обласної ради приймуть виважене рішення.

Як зазначив нардеп, «кожна територія час від часу постає перед рішеннями, від яких залежить напрямок подальшого розвитку і майбутнє». Рішення про долю Генічеського медичного коледжу, на думку О.Співаковського, є саме таким.

 

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН