Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївське вище училище фізкультури отримає обладнання на суму близько 1,2 млн. гривень

Миколаївська облдержадміністрація спільно з департаментом освіти і науки ОДА спрямували кошти освітньої субвенції в сумі 1 млн 174 тис грн на придбання сучасного спортивного обладнання для Миколаївського вищого училища фізкультури. Так спортсмени-вихованці закладу отримають нові велосипеди, комплекти фехтувальних костюмів, батутні сітки з комплектами пружин, човен-байдарку та човен-каное з веслами, пишуть Николаевские известия

«В рамках року освіти, оголошеного головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком ми активно здійснюємо заходи підготовки до нового навчального року на Миколаївщині. Окрім впровадження інклюзивного навчання, концепції «Нової української школи» та «Нового освітнього простору» ми приділяємо увагу оновленню матеріально-технічної бази й інших навчальних  закладів області. Миколаївське вище училище фізкультури, без перебільшень, виховує майбутніх чемпіонів у різних видах спорту, справжню гордість нашої країни. Так, лише протягом двох останніх років 27 вихованців  закладу  виконали нормативи та отримали звання «майстер спорту України»,  1 вихованка закладу отримала звання майстра спорту міжнародного класу», — розповіла директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Олена Удовиченко. 

На сьогодні у Миколаївському вищому училищі фізичної культури навчається  424 учнів та студентів. Основним завданням спеціалізованих закладів спортивного профілю є підготовка спортсменів до складу збірної команди України. 

У 2017 році до складу збірної команди України входило 60 учнів та студентів, з них 3 — члени збірної команди України, 19 – кандидатів збірної команди України,  38 чоловік входили до резерву збірної команди України. За результатами 2017 року  Миколаївське вище училище фізичної культури посіло ІІ-е місце в Україні за кількістю спортсменів, які ввійшли до складу збірної команди України. 

У 2018 році до складу збірної команди України ввійшли 66 учнів та студентів, з них  9  – члени збірної команди України, 32 – кандидати збірної команди України, 25 учнів входять до резерву збірної команди України. Участь у Чемпіонатах світу взяли 17 вихованців (2 золоті нагороди та 1 срібна з драгонботу), участь у Чемпіонатах Європи взяли 24 вихованці  (3 бронзові нагороди з академічного веслування, 1 срібна нагорода з самбо). 

Чемпіонами України стали понад 80 учнів та студентів Миколаївського вищого училища фізичної культури.

Олімпійськими чемпіонками з фехтування у 2008 році стали випускниці  Харлан Ольга та Хомрова Олена.

2018 року випускник училища Абраменко Олександр став олімпійським чемпіоном з фрістайлу.

Випускник училища Олег Кухарик на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках у 2018 році посів І та ІІІ місця. 

Нагадаємо, що у червні, в рамках проголошеного на Миколаївщині Року освіти та інклюзивного навчання, голова обласної державної адміністрації Олексій Савченко підписав ряд важливих розпоряджень про розподіл близько 51,5 млн грн на забезпечення та реалізацію проектів «Нова українська школа» та «Новий освітній простір», на осучаснення опорних шкіл, підтримку осіб з особливими освітніми потребами та розвиток інклюзивно-ресурсних центрів. Окрім цих коштів на розвиток інклюзивного навчання в області буде розподілено ще 7 млн грн. 

Пресс-служба Миколаївської ОДА 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН