Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулося виїзне засідання Комітету з питань бюджету Верховної Ради України під головуванням Андрія Павелка

У Херсоні відбулося виїзне засідання Комітету з питань бюджету Верховної Ради України під головуванням Андрія Павелка

Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Олександр Співаковський, зазначивши наступне:

“У Херсоні відбулося виїзне засідання Комітету з питань бюджету Верховної Ради України під головуванням Андрія Павелка. У засіданні взяли участь заступник голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Марія Іонова, перший заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а також голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова Херсонської облради Владислав Мангер, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко, голови обласних і районних міст, ОТГ, місцеві депутати.

Херсонщина є південним форпостом, тому на порядку денному було два блоки питань: євроінтеграція Криму та розвиток інфраструктури Херсонщини, яка повинна зробити значний крок вперед. Це друге виїзне засідання Бюджетного комітету на Херсонщині.

 

Дякую колегам депутатам за таку увагу до моєї рідної Херсонщини. Майже два роки тому відбулося перше засідання на Херсонщині, за цей час стався прорив в розвитку аеропорту «Херсон», який став дуже популярним на півдні України, відновлено будівництво мостопереходу, реалізовані проекти будівництва спортивних майданчиків та інших соціальних об’єктів. Це засідання проходить в Херсонському обласному онкологічному диспансері не випадково, адже наш регіон займає друге місце по онкозахворюванням. Це єдиний медичний заклад в Україні, який має і міжнародну практику, і володіє унікальними методами лікування раку. У 2013 році цей довгобуд було введено в експлуатацію, але частина приміщень так і залишається без променевого обладнання, бо воно дороговартісне – потрібно близько 400 млн. гривень. 12 млн. гривень вже заплановано виділити з держбюджету цього року, але ця сума замала. Ми повинні змінити негативний рейтинг Херсона по рівню захворювань, адже здоров’я українців має бути в пріоритеті , як і суттєве підвищення рівня життя людей. Співпраця депутатів різних рівнів, громади і влади дозволить Херсонщину, прикордонну область підняти на новий рівень розвитку”. 

Нагадаємо у п`ятницю, 13 липня 2018 року,  Херсонщину відвідало 15 народних депутатів України. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН