Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні депутат будує МАФ за “бюджетні” кошти?

Приватна фірма “Радуга” (ЄДРПОУ 25645850, керівник з 2016 року – Власов (Сичов) Олександр Вадимович), отримав 2017 року бюджетні кошти в сумі трохи більше ніж чверть мільйона гривень від Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради на проведення капітального ремонту з облаштування та зовнішнього благоустрою міста. Але ця, в принципі, незначна подія згодом викликала увагу правоохоронців, пишуть Депутати херсонські.

 

Хто стоїть за “Радугою”?

За даними аналітичної системи YouControl, керівником ПФ “Радуга” зі статутним капіталом в 1000 гривень Власов став 2016 року. До того часу керував Сеник Володимир Олександрович.

Колишній керівник Сеник Володимир Олександрович є співзасновником ГО “Народний Контроль Херсонщини” (ЄДРПОУ 39697826) разом з Власовим Олександром Вадимовичем та Корінцем Іваном Михайловичем (вже покійним).

У верхньому ряду зліва направо: Власов, Яукбсон, Корінець.

Тоді, 2014 року, Власов називав себе членом “Правого Сектору” і їздив “на передову” на мікроавтобусі Корінця.

Але дуже швидко він змінив свою орієнтацію на протилежну – став прибічником “Опозиційного блоку”. До речі, Володимир Сеник теж є представником цією політсили і знайомим керівника фракції в Херсонській міській раді, керівника КП “Херсонелектротранс” Єгора Олександровича Устинова.

Зліва направо: Середа, Кіяновський, Сеник (за Устиновим), Устинов. Акція “Бессмертный полк” на 9 травня 2018 року в Херсоні

Тендер для “Радуги”

Виграти тендер від Департаменту ЖКГ особисто Сеник не міг, бо працює в Херсонській міській раді? Принаймі, це зазначено на сторінці Володимира Сеника у соціальній мережі Facebook. Тому керівництво “Радугою” поклали на Власова?

Схема оборудки досить проста – виграли тендер на 250 тисяч гривень (приблизно 10 тисяч доларів), гроші швиденько перевели на ФОП, ФОП вивів все в готівку … і поїхав в грудні 2017 за межі України (до Росії).

В квітні 2018 року пан Власов спробував повторити свій успіх, але тендер було анульовано в березні 2018 року, а потім Власов  програв тендер у квітні, бо ПФ “Радуга” не мала достатньої кількості найманих працівників (6 замість не менш ніж 20) та відповідного устаткування. Скаргу залишили без розгляду. Тендер виграв багаторічний учасник і переможець різноманітних тендерів ПП “Комплектавтодор”.

Будівництво зупиночного комплексу від ПФ “Радуга”

В грудні 2017 року пан Власов як директор ПФ “Радуга” стає власником паспорту прив’язки на розміщення малої архітектурної форми (МАФ) у вигляді зупиночного комплексу навпроти поліклініки лікарні ім.Лучанського в Дніпровському районі за адресою вул.Університетська, 165.

А вже 19 січня 2018 року Херсонським міським головою Миколаєнком Володимиром Васильовичем був підписаний мораторій на видачу дозволів (наводимо документ нижче).

 

Х Е Р С О Н С Ь К А М І С Ь К А Р А Д А

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

міського голови

19.01.2018 № 27 р

Про призупинення надання паспортів

прив’язки тимчасових споруд для

провадження підприємницької

діяльності (зупиночних комплексів)  на території м. Херсона

 

З метою уникнення соціальної напруги та упорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Херсона, враховуючи пункт 1.5 Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (далі – ТС), затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244,  керуючись пунктом 20 частини четвертої статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Управлінню містобудування та архітектури департаменту містобудування та землекористування міської ради призупинити надання паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (зупиночних комплексів) до затвердження Комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Херсона.

2. Департаменту  містобудування  та землекористування  Херсонської міської ради терміново підготувати та винести на розгляд  міської ради проект рішення «Про внесення змін до пункту 2 рішення міської ради від 07.07.2016 № 291 «Про призупинення розгляду питань, пов’язаних із розміщенням нових  тимчасових споруд для провадження  підприємницької діяльності» з урахуванням цього розпорядження.

3. Відділу громадських зв’язків міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації, а відділу інформаційного та програмного забезпечення міської ради (Букін В.О) – на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів.

4. Дія цього розпорядження не розповсюджується на ТС, що встановлюються на земельних ділянках, право власності або користування якими оформлено в установленому законом порядку.

5. Відповідальність за виконання розпорядження покласти на директора департаменту містобудування та землекористування міської ради.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова                                                                                  В.В.Миколаєнко

 

Але це не завадило пану Власову отримати 28 лютого 2018 року дозвіл на проведення робіт.

Власов є депутатом від “Опозиційного блоку” в Дніпровській районної в місті Херсоні раді. Вже навеснірозпочинається будівництво зупиночного комплексу, одночасно з встановленням аналогічної споруди на цій самій вулиці, але за адресою проспект Текстильників.

Можна припустити, що саме на виведені в ході оборудки “бюджетні” кошти будується зупинковий комплекс.

Місцеві журналісти-розслідувачі зв’язуватись зі скандальним депутатом-“опозиціонером” чомусь не бажають. Адже Власов вже проходить як обвинувачений у справі про бійку, що завершилась тілесними ушкодженнями: Власов побився взимку 2015 року з представником “Цивільного корпусу “Азов” та відкусив шматок вуха.

Його дружина Лілія Власова (Якубсон) активно відбиває  в соцмережах атаки на майбутній сімейний бізнес і не гребує погрозами в бік тих, что намагається з’ясувати правду.

Власови похрестили свою донечку Яну разом з депутатом Херсонської міської ради (“Опозиційний блок”) Устиновим Єгором Олександровичем, в.о.керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катериною Вікторівною та Антонівським селищним головою Ігорем Семенчевим-молодшим. Батько Семенчева є депутатом Херсонської міської ради (“Наш Край”) та керівником КП “Гарантія”.

Але, незважаючи на це, слідство розпочалось і продовжується. Вже пройшла виїмка документів в Департаменті ЖКГ Херсонської міської ради та у відділенні “Приватбанку”, де ПФ “Радуга” мала рахунки.

Ось що зазначено в ухвалі слідчого судді:

“У ході досудового розслідування встановлено, що посадовими особами приватної фірми «Радуга» (код ЄДПОУ-25645850) у 2017 році можливо внесено недостовірні відомості до актів та розрахунків виконаних робіт, які стосуються проведення капітального ремонту з облаштування та зовнішнього благоустрою міста, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів Департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міської ради на рахунок ПФ «Радуга».
Згідно актів та розрахунків, проведених між Департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міської ради та ПФ «Радуга» становить 263 614,39 грн., зокрема: 28.07.2017 проведено розрахунок на суму 131957,51 грн., 16.11.2017 проведено розрахунок на суму 9020,66 грн., 28.12.2017 проведено розрахунки на суму 23031,6 грн., на суму 6909,48 грн., на суму 26486,34 грн., на суму 66208,8 грн.

У подальшому, за наявною інформацією Приватною фірмою «Радуга» вказані кошти перераховано на рахунок ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_1) та знято готівкою в банківських установах невстановленими особами, оскільки 26.11.2017 ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, здійснив перетин державного кордону України та до теперішнього часу перебуває за межами території України.

Крім вказаного, за інформацією, яка наявна в матеріалах кримінального провадження, Приватна фірма «Радуга» не має виробничих потужностей та працівників відповідної категорії, що унеможливлює виконання вказаним підприємством робіт з капітального ремонту облаштування та зовнішнього благоустрою міста Херсон.

Таким чином, службовими особами ПФ «Радуга» можливо внесені недостовірні відомості до актів та розрахунків виконаних робіт, щопризвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів Департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міської ради на суму понад 250 000 грн.

Парковка, зупинка чи МАФ?

Як стверджує Ліля Власова в соцмережах, парковки на цьому місці ніколи не було:

Але була зупинка, над якою збирались будувати навіс ще 2016 року.

Але, через відсутність коштів (???) не збудували навіс і в 2016, і в 2017 році.

Окремий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook цьому будівництву присвятив сам пан Власов:

Серед коментарів можна знайти фразу від пані Власової про 250 тисяч гривень. Можливо, це ті, які згадує слідчий?

Хоча, згідно з декларацією пана Власова за 2016 рік, та декларацією за 2017 рік його сім’я має достатньо коштів, аби продовжувати будівництво: він має 18000 доларів заощиджень, а дружина – 31 000.

Тим часом, поки йде слідство, будівництво продовжується. Вочевидь, чим швидше депутат збудує МАФ, тим ймовірніше отримання мініміального покарання за все зроблене. Адже місцева херсонська Феміда, зазвичай, сліпа.

Оновлено. Під час підготовки матеріалу надійшла інформація, що Лілія Якубсон-Власова здійснила замах на журналіста Євгенію Вірлич. Євгенія потрапила до лікарні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН