Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Директора херсонської школи оштрафували за порушення права на надання інформації

Директора Антонівської ЗОШ №18 Василя Пригоду оштрафували на 425 грн. за те, що не надав у 5-денний термін відповідь на запит про надання інформації. 

Ненадання відповідей інформаційні запити – це справжня проблема українського чиновництва, зокрема херсонського. Однак, далеко не кожен запитувач доходить до суду, але автори Єдиної системи прозорих бюджетів в учбових закладах (зокрема Андрій Жнивін) виявились наполегливими і довели справу до кінця, довівши тим самим: кожен має відповідати за власні вчинки і діяти у відповідності до посадової інструкції, інакше має понести відповідальність.

У поясненнях відповідача зазначено, що просто секретар директора “не повідомила про те, що відповідь необхідно надати протягом 5 днів, оскільки думала, що це звичайне звернення, на яке відповідь надається протягом місяця“. Отже, йдеться про компетентність кадрів учбового закладу.

Окрім штрафу за правопорушення правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 212-3 КУпАП., директор школи ще має сплатити 352,40 грн. судового збору.

Це не єдиний випадок відсутності відповіді на інформаційний запит, однак, той самий випадок, коли уповноважена особа понесла відповідальність.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН