Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медалісти Нової Каховки отримали премії від міського голови

Ошатні барвисті сукні у дівчат, строгі костюми у хлопців, квіти, різнокольорові кульки, музика, святкова метушня — це прикмети випускних вечорів.

— Одинадцятий «А», підходьте до мене, будемо фотографуватися, — кличе худорлява літня вчителька біля міського Палацу культури. Випускники збираються біля фонтану, їх шикує професійний фотограф. Інші поруч роблять селфі з однокласниками, друзями і батьками, пише Нова Каховка city.

— Більшість міських шкіл проводили випускні вечори у Палаці культури, — розповіла NovaKahovka.City спеціаліст зі шкільної освіти міськво Олена Кушнір. — Наступної п’ятниці пройде останній вечір — випускників гімназії.  

Цьогоріч дипломи про середню освіту отримали 270 випускників 11 класів. З них — 18 медалістів (7 золотих і 11 срібних). Найбільше медалістів дали школа №8 — 2 золотих і 1 срібний, школи №7 та №9 — по одній медалі кожного гатунку. По три срібних медалі — у ліцею та школи №6. По одному золотому медалісту у шкіл №№1, 5 і 10. 2 срібних — у школи №2.

Усі медалісти отримали премії від міського голови Володимира Коваленка.

— Медалі даються з результатами підсумків навчання у 10 і 11 класі та державної підсумкової атестації у вигляді ЗНО, — каже завідуюча методичним кабінетом Наталія Будняк.

У зовнішньому незалежному оцінювання з української мови найкращі результати показали школи №1, №9 та Дніпрянська. У них — стовідсоткова успішність. Близькі результати показали ліцей та школа №10. А от за якістю знань попереду перша та восьма школи.

— Усе-таки ЗНО не є абсолютним показником знань, — продовжує Наталія Будняк. — Є учні, яким все одно, де і з ким сидіти. А є такі, що в незнайомій аудиторії і з іншими вчителями почуваються знічено, тому допускають помилки. Був такий випадок: дівчина загубила паспорт. Розхвилювалася, що її не допустять до ЗНО. Ми її все-таки допустили після того, як приїхала поліція і зафіксувала факт втрати документа. Але школярка вже не змогла зосередитися, була заплакана, тому показала гірший результат.

Але всі хвилювання, невдачі, незлагоди забуваються на випускному балі. Бо хлопці і дівчата розуміють, що вони вже не школярі, а попереду — зовсім інше життя. Тож нехай їхні шляхи у світ будуть світлими і сповненими високих поривань та звершень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН