Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Харчову продукцію та сільськогосподарську сировину перевірили на якість у Херсоні

Безпека та якість харчової продукції та сільськогосподарської сировини є одними з основних факторів, які визначають здоров’я населення країни.  Основною гарантією безпечності продуктів харчування є контролювання в продовольчій сировині та готовій продукції залишкових кількостей забруднюючих речовин (радіонуклідів, пестицидів, мікотоксинів, токсичних елементів, патогенних мікроорганізмів тощо).

Впродовж п’яти місяців 2018 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 872 зразки продукції, з них по договірних роботах 767 зразків, за рішенням Органу з сертифікації 105 зразків. Провели випробування та видали 8 110 протоколів випробувань.

За результатами випробувань не відповідало вимогам нормативних документів 8 зразків продукції.

Крім того,  перевірено 220 зразків продукції на вміст ГМО, в жодному зразку не виявлено вміст ГМО.

Для 14 фахівців підприємств області проведено стажування на робочому місці.

Випробувальний центр продукції ДП «Херсонстандартметрологія» є незалежним та може виступати в якості арбітра в спірних питаннях. Результати випробувань мають визнання не тільки в Україні, а також і за кордоном. З метою забезпечення контролю якості результатів випробувань лабораторія використовує сертифіковані тест-системи та постійно підтверджує свою компетентність участю у міжлабораторних порівняльних раундах.

Так, впродовж п’яти місяців 2018 року випробувальний центр продукції взяв участь у 40 раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН