Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині за добу двічі горіли пшеничні поля – підозрюють підпали

Минулої доби рятувальники Миколаївщини двічі гасили пожежі на полях з пшеницею.

18 червня, о 15:34, до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про те, що на полі одного з приватних підприємств,  поблизу с. Добре Баштанського району,  горить суха трава та вогонь через вітер встиг перекинутись на поле з пшеницею на корені, пише Миколаївська правда.

Завдяки спільним зусиллям вогнеборців 7 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та допоміжної техніки (2 трактори з бочками) від приватних підприємств «Семенов», «Енеїда» пожежу оперативно ліквідовано та не допущено її подальшого розповсюдження. О 16:13 оголошена локалізація, о 16:56 – ліквідація,  причина наразі встановлюється.

Вогнем знищено пшеницю на корені на площі 4 га та суху траву площею 1 га.

Подібна пожежа виникла вночі, на полі в селі Кобзарці Снігурівського району.  Полум’я,  яке охопило пшеницю на корені на площі 3 га, приборкали рятувальники 24 ДПРЧ. За попередніми даними причиною пожежі став підпал з боку невстановленої особи.

Додатково здійснювався підвіз води та оборювання місця осередку пожежі  за допомогою 3 водовозок та 2 тракторів з плугом від приватного сільськогосподарського підприємства «Родничок» та фермерського господарства «Савана».

Для з’ясування обставин на місцях подій працювали співробітники поліції.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН