Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двом представникам “Самооборони Криму” було пред’явлено підозру прокуратурою АРК

Двом представникам «Самооборони Криму» повідомлено про підозру Прокуратурою Автономної Республіки Крим та Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, в рамках кримінального провадження за фактами незаконного позбавлення волі українських активістів, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 КК України ще двом учасникам «Самооборони Криму».

Під час проведення слідчих дій один із потерпілих впізнав серед осіб, які причетні до його викрадення, незаконного утримання та проведення допитів з погрозою застосування зброї, активного учасника цього формування та його спільницю – громадянку Російської Федерації. Як раніше повідомлялося, у ході здійснення досудового розслідування установлено, що упродовж березня 2014 року члени незаконно створеного озброєного формування «Самооборона Криму», без жодних законних повноважень у м. Сімферополі затримували громадян України, після чого тривалий час незаконно утримували їх у невідомому місці.

Потерпілі постійно перебували з мішками на головах та піддавалися моральним та фізичним стражданням. Вживаються заходи щодо отримання дозволу на затримання підозрюваних та оголошення їх в розшук. «На сьогоднішній день більше сорока членам незаконно створеного озброєного формування «Самооборона Криму» повідомлено про підозру. Ці підозри ґрунтуються на беззаперечних доказах. Деякі з підозрюваних вже перебувають у державному розшуку, проте, в окремих випадках, ми наполягатимемо на оголошенні їх і в міжнародний розшук», – прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов. Прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН