Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали викрили факт заволодіння коштами місцевого бюджету

Нещодавно спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі в одному із районів Херсонщини встановили факт шахрайського заволодіння коштами місцевого бюджету.

Так, у ході моніторингу за витрачанням бюджетних коштів, що потребує особливого контролю та підзвітності перед громадами, фіскали з’ясували, що спритні бізнесмени взялись виконати капітальні ремонти приміщень навчального закладу та центральної районної лікарні. Жадібність ділків не мала меж і, аби побільше набити кармани, вони значно завищили вартість виконаних робіт. Окрім того, «забули» офіційно працевлаштувати найманих працівників, які б мали виконати необхідний обсяг робіт. Водночас, забудькуватість не завадила шахраям включити значні суми оплати праці таких нелегалів до загальної вартості виконаних робіт.  

Та й це ще не все. Аби отримати такі роботи, поки що невстановлені особи внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів фізичної особи – підприємця та в подальшому подали їх для здійснення процедури державної реєстрації до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців однієї із районних адміністрацій Херсонської області.

У результаті вчинення такого хитросплетеного кримінального правопорушення шахраям удалося заволодіти бюджетними коштами у значних розмірах.

Наразі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за статтею 205-1 «Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців» Кримінального кодексу України.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН