Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям і жителям області на межі життя і смерті не варто розраховувати на невідкладну допомогу

Реанімаційні відділення лікарень обласного та міського підпорядкування забезпечені критично малою кількістю препаратів. У випадках невідкладних станів хворі можуть розраховувати на допомогу від медиків, якщо придбають ліки власним коштом.

Про такий стан забезпечення лікарськими препаратами реанімацій повідомив у виступі на засіданні XXІ сесії міськради голова постійної комісій з питань соціального захисту, головний лікар лікарні ім. А. та О. Тропіних Леонід Ремига:

«Хочу нагадати, що при прийнятті бюджету на 2018 рік була пропозиція від міського управління охорони здоров’я надати, згідно з розрахунками, мінімальну потребу на надання невідкладної медичної допомоги в реанімаційних відділеннях. На сьогодні ми маємо 18-20% від потреби добового перебування у реанімаціях».

Головний лікар відреагував на пропозицію депутата Руслана Рубана про створення тимчасової депутатської комісії з перевірки використання бюджетних коштів. Депутат наголошував на тому, що кошти на реформування медичної галузі виділяються постійно, а як куди йдуть, невідомо.

«Я за те, щоб комісія перевірила діяльність лікувальних закладів. Можливо, тоді ставлення депутатів й городян до медичних установ зміниться», – підкреслив Леонід Ремига.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН