Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському дитячому садочку №75 провели термомодернізацію

Про те, як відбувався процес термомодернізації дитячого садка на Фейсбуці пише Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Не існує більш ефективного і більш приємного вкладання коштів, ніж у дітей, у їх розвиток та комфорт. Сьогодні в цьому вже вкотре переконалася наша команда, коли відвідувала дитячий садочок №75 Херсонської міської ради. Це дуже популярний у місті дошкільний заклад. Його відвідують зараз понад 250 дітей, що проживають у мікрорайоні ХБК, на Слобідці та у селищі Склотара. Колись дитсадок був відомчим, для дітей працівників найбільшого на теренах СРСР консервного комбінату. Про підприємство давно залишилися  самі згадки, тоді ж, мабуть, були вкладені й останні значні кошти в ремонт і розвиток садочка.

Останніми роками заклад підтримувався виключно за рахунок місцевого бюджету та батьківських внесків. Тут відремонтували дах, потроху, власними силами, почали утеплення фасаду, замінили декілька старих вікон. Але втрати тепла все одно були, а тому взимку у приміщеннях було доволі прохолодно. Власне, як і у більшості інших дошкільних закладів міста, адже будівлі їх переважно старі, а коштів для їх модернізації громада не мала. І от восени минулого року нам нарешті вдалося домогтися від держави виділення цільової субвенції на термомодернізацію кількох херсонських дитсадків. Зокрема, на дитячий садочок №75 за моїм депутатським зверненням з з фонду соціально-економічного розвитку надійшло 815,5 тис.гривень. І вже до кінця року тут були повністю замінені 75 вікон та 8 вхідних дверей, встановлено 6 склоблоків. Тож уже цієї зими вихованці дитсадка змогли відчути різницю. Як розповіла сьогодні моїм помічникам завідуюча дитсадочком Ганна Володимирівна Агєєнко, після заміни старих вікон у групах одразу ж стало відчутно тепліше, у середньому температура підвищилася на 4-5 градусів. До того ж, у спальнях, що виходять на вул.Перекопську, дітям вже не заважає відпочивати інтенсивний рух транспорту.

Варто віддати належне і УКСу міської ради, і колективу дитсадка №75, які зробили все, що від них залежало, аби вчасно засвоїти виділені державою кошти. УКС знайшов гарного підрядника, який зробив усе якісно і швидко, а нянечки та вихователі не шкодували власних вихідних, аби скоріше привести все до ладу після ремонту.

А от у двох інших дитячих садочках міста – № 4 та 8, яким держава також виділила кошти на термомодернізацію, ефект відчують тільки наступної зими. Тут дещо затягнули процедурні питання, та до кінця червня обіцяють нарешті розпочати роботи. Разом зі своєю командою я зі свого боку також обіцяю — прискіпливо слідкувати за тим, як і в які терміни засвоюються ці кошти. Чому? По-перше, тому, що відчуваю себе певним чином причетним до виділення державою коштів, тож контроль за їх витратою вважаю своїм прямим депутатським обов’язком. А, по-друге, ці кошти призначені для наших дітей. Тож хто, як не ми з вами, маємо бути найбільш зацікавленими в тому, аби кожна виділена державою копійка працювала для їх комфорту та затишку? Тому закликаю громаду, батьків, активістів: давайте візьмемо хід виконання робіт на цих об’єктах під свій спільний контроль. Діти — це ж наше майбутнє.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН