Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Малеча замерзає у херсонському дитячому садочку №34

Батьківська громада дитячого садка № 34 у Херсоні звернулася до народного депутата України Олександра Співаковського з проханням посприяти у вирішенні питання капітального ремонту опалювальної системи закладу.

Як зазначається у колективному зверненні, що надійшло до громадської приймальні нардепа, система теплозабезпечення дитсадка перебуває у вкрай незадовільному стані. Через неналежне її утримання протягом багатьох років відбулося замулення труб, що призвело до поганої циркуляції теплоносія. Тож зараз середня температура у приміщеннях дитячого садочка не перевищує 12 градусів.

«На жаль, керівництво освіти Херсонської міської ради не звертає уваги на нашу проблему. Так, для вирішення цього питання у поточному році виділено всього 115 тис.грн. Але, на жаль, цих коштів не вистачить для ремонту опалювальної системи», – говориться у листі.

У розрахунках фахівців, які наводять батьки, приблизна вартість капітального ремонту системи опалення дитсадка становить 500 тис.гривень.

«Будь ласка, допоможіть розібратися у вирішенні цього питання і допомогти нам створити нормальні умови перебування 180 дітлахам. Адже при 12 градусів тепла маленькі дітки (з вадами мовлення та синдромом Дауна) не можуть перебувати», – просить народного депутата батьківська громада.

Сьогодні Олександр Співаковський надіслав депутатське звернення до міського голови Херсона Володимира Миколаєнка з проханням виділити з міського бюджету кошти на проведення ремонту системи опалення ясел-садка №34.

«Завдяки фінансовій децентралізації місцеві громади сьогодні отримали додаткові кошти. Чималий профіцит бюджету є і в Херсоні. Тому головне зараз навчитися правильно їх розподіляти — так, щоб ці кошти працювали на громаду, на її майбутнє. І в цьому сенсі потреби шкіл, дитячих садочків, і взагалі дитячих закладів, мають бути в пріоритеті», – прокоментував Олександр Співаковський.

За його словами, він сподівається, що міська рада знайде можливості для того, щоб  відремонтувати систему опалення в дитсадку для особливих дітей.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН