Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський обласний художній музей відзначає 40-річчя

Про цей ювілей та яким чином Художній музей його відзначає на Фейсбуці пише Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації:

 – Цими травневими днями колектив Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка та шанувальники образотворчого мистецтва відзначають ювілейну дату – 40 років з дня утворення закладу.

З цієї урочистої нагоди в музеї проводиться цикл заходів, зокрема головною подією стане відкриття виставкового проекту року «Україна: від народного мистецтва до модерну».
Крім того, спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України вперше в Херсоні буде репрезентовано 30 оригінальних графічних творів Тараса Шевченка та виставку п’яти живописних шедеврів відомого українського художника Олександра Мурашка.

Щиро вітаю працівників і директорку обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка Аліну Доценко, та всіх гостей з визначною культурною подією – 40-річчям закладу! Дякую усім вам за збереження і примноження колекцій, які добре знають в Україні та закордоном.

Нехай процвітає наша Херсонщина, розвиваючи свою неповторну культуру, плекаючи свої таланти, дбайливо зберігаючи цінну художню спадщину!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН