Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшла поетична світлиця, присвячена Дню Гідності та Свободи

21 листопада у приміщенні Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка відбулося засідання поетичної світлиці, присвячене революції Гідності та Свободи «ВІЛЬНІ ТВОРЯТЬ МАЙБУТНЄ».

Під час заходу декламували свої поезії херсонські поети, учасники Майдану та всі охочі, хто завітав на зібрання. Бентежні рядки, присвячені революційним подіям в Україні,  лунали з вуст Ольги Майської, Галини Уманець, Любові Пронько-Ященко, Таїсії Щерби, Анатолія Марущака та Василя Загороднюка.

Поетичний захід відвідав і в.о. першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій: «Якось до мене звернувся батько одного із загиблих воїнів АТО, якому був всього 21 рік: «Ви маєте зробити так, щоб смерть мого сина не була марною». Я запевнив його, як і запевняю вас зараз, що ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб наша країна була вільною і незалежною. Цей день, День Гідності і Свободи, нагадує нам, яку страшну ціну доля бере за добробут і благо українців. Ми мусимо це пам’ятати!».

Учасники світлиці, серед яких були присутні також першокурсники Херсонського училища культури та прикордонники, мали змогу у неформальній атмосфері поспілкуватися з патріотично налаштованими городянами, учасниками Майдану та АТО, представниками духовенства.

Ця культурна подія проходить в рамках проведення пересувної мультимедійної виставки «Відважні: Наші герої», що приурочена 100-річчю Української Революції. В експозиції динамічно зображені типажі борців від доби Української революції до Революції Гідності 2013 року.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН