Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Увага батьки!!! Скандальний дитячий табір «Дельфін» в Залізному Порту не має статусу дитячого оздоровчого закладу!!! ДОКУМЕНТ

На даний момент наша редакція отримала документи, які підтверджують, що дитячого табору «Дельфін», який входить в склад Россійської компанії «Камелот Тур» просто не існує. Всі ці роки, «ПСЕВДО» дитячій табір не оздоровлював, а калічив Українських дітей не маючи на це дозвільних документів.

Раніше  Херсонська взуттєва фабрика,  де працювало 2 тисячі херсонців, мала  у приватній власності на  березі Чорного моря в с. Залізний Порт затишну базу відпочинку  під  назвою “Парус”. У літній сезон  там оздоровлювалися  всі працівники фабрики та їх сім’ї.

Але в 90-ті роки  люди з Донецької області прибрали до своїх рук  цей заклад .

У 2003 році база відпочинку “Парус” перетворилася на дитячий заклад МДОЦ “Дельфін”,  звідси і пішли всі порушення Кабміну.

Наприклад, зонування, а також розміри  ділянки дитячого оздоровчого табору санітарно-захисних розривів між нею та об’єктами різного призначення повинні відповідати ДБН 360-72 «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», а саме: від кордонів земельної ділянки до установ для дорослих – не менше 100 м  зелених насаджень, до житлової забудови – не менше 500 м. Розміри земельної ділянки повинні забезпечити 150-200 м² на одну дитину.

Таким чином,  за парканом  усіх  суміжних житлових  будівель, а також  інших закладів з’явився дитячий заклад МДОЦ “Дельфін”.

На запит в Херсонську обласну раду, Херсонської обласної  державної  адміністрації  з приводу перереєстрації бази відпочинку “Парус” на  МДОЦ “Дельфін»  отримали відповідь, що такі документи не надходили і всі дані з цього питання відсутні.

Можна зробити висновок, що МДОЦ “Дельфін»  не є законним , тому  не може працювати і вести трудову  діяльність як дитячий заклад.

Адже, на запит в Міністерство соціальної політики України стосовно  статусу  МДОЦ «Дельфін»  було отримано відповідь , що станом на 29.08.13  документи на внесення до Державного реєстру МДОЦ «Дельфін»  не подано.

Також був зроблений запит до Державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння відповідних категорій щодо даного «дитячого закладу». У відповіді  йдеться про те, що в переліку дитячих закладів МДОЦ «Дельфін» в с. Залізний Порт не існує.

Журналісти та громадські організації готують звернення та запити в контролюючі органи, та правоохороні органи для детальної перевірки діяльності та афер керівництва МДОЦ «Дельфін».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН