Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

День кар’єри ЄС провели у Херсоні

17 травня у Херсонському державному університеті в рамках святкування Днів Європи в Україні відбувся «День кар’єри ЄС». Захід організовано та проведено Інформаційним центром Європейського Союзу при ХДУ за підтримки представництва ЄС в Україні.

Відкрила захід проректор з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова. Вона зазначила, що у Херсонському державному університеті День Європи став традиційним святом. «Цей день – символ започаткування нової, успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, а відзначення Дня Європи – важливий крок у зміцненні, ідентифікації нашої української країни та підтвердження єдності України і Європи», –наголосила проректор. Оксана Валентинівна побажала присутнім миру, добра та процвітання в європейській Україні.

Також до привітань долучилися проректор з наукової роботи Сергій Омельчук та голова Вченої ради університету Володимир Олексенко. Виступаючі побажали молоді знайти правильний вектор подальшої професійної діяльності, вручили грамоти факультетам університету та студентам за участь у міжнародних проектах, програмах подвійного дипломування та академічної мобільності.

Зі словами вітання виступила начальник відділу міжнародних зв’язків, координатор Інформаційного центру ЄС при ХДУ Анастасія Кулик. Вона побажала цікавої, плідної роботи, позитивних вражень і надбання корисних навичок про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості у європейському вимірі.

Під час заходу в холі головного корпусу вишу було презентовано провідні українські та європейські компанії, ГО, органи державної влади, міжнародні проекти, програми стажування, куди кожен охочий міг записатися на стажування або пройти співбесіду. 

Молодь активно спілкувалася з представниками та працівниками компаній, цікавлячись можливостями подальшого працевлаштування або навчання, стажування за кордоном. Більш того, важливе значення для студентів ХДУ мали тренінги зі складання резюме, публічної презентації та інших навичок, які потребують роботодавці.

У ході заходу молодь мала змогу долучитися до дискусії з командою «Team Europe» на тему «Самопрезентація та особиста капіталізація за рахунок соціальної комунікації», спікери: Артур Мадатян, експерт з питань регіонального розвитку, член пулу експертів програми U-LEAD, співголова спілки вірмен України в Херсонській області, експерт Team Europe; Наталiя Матковська – експерт з питань соціальних комунiкацiй та iнжинiрингу, голова ГО «Регіональний центр сталого розвитку», експерт Team Europe.

Також для студентів вишу відбулися тренінги «Виграшне резюме. 1:0 на Вашу користь (європейські стандарти, Tom Hunt)», тренер: Людмила Абсава, Голова правління ГО «Глобальний погляд», доцент, проектний менеджер, яка ознайомила з найпоширенішими помилками при складанні резюме та дала поради студентам щодо успішної його підготовки.

На тренінгу «Виробниче стажування у Німеччині, або чого очікує від українських студентів європейський ринок праці», тренер: Андрій Гончарук, координатор Стипендіальної програми німецької економіки, Торгово-промислова палата України ознайомив з даною програмою, показав досвід реалізації, закцентував увагу на навичках, які цінуються зараз та будуть цінуватися у майбутньому, на недоліках у професійній підготовці/skill gap, human capital index;  ефективному управлінні часом/дизайн-мислення; ринку праці, тренди, навички для виживання; в цілому про роботу закордоном, що треба знати та на що треба зважати.

Крім того, у межах Дня кар’єри ЕС відбулася онлайн-дискусія «Як отримати стипендію на навчання за програмами Еразмус+. Кроки подачі успішної заявки» від Катерини Жданової, менеджера з індивідуальних можливостей Еразмус+, яка презентувала програму, зокрема з академічної мобільності (міжнародна кредитна мобільність для студентів, викладачів та адміністративного персоналу ЗВО Erasmus+ ICM та спільні магістерські програми Erasmus Mundus Joint Master Degrees). Катерина розповіла про умови участі, критерії відбору до програм.

«День кар’єри ЄС» має на меті сприяти швидкому професійному розвитку молоді задля формування європейських цінностей та стандартів життя і подальшого вступу нашої держави до європейського співтовариства.

 

Прес-центр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН