Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні держреєстратор Рилєєв дав хід фейковим документам

Ситуація з херсонськими рейдерами набирає обертів – у справі із захопленням майна підприємства «КПД-5-с» новий виток: 6 квітня державний реєстратор Олександр Рилєєв позбавив частину підприємства «КПД-5-с», компанію «Паритет»,  частки у 30,2% статутного капіталу. Але детальне вивчення документів, згідно з якими оформлено дане рішення, дає змогу стверджувати: вони сфальсифіковані.

Якщо уважно придивитись до договору купівлі-продажу корпоративних прав, за яким третину статутного капіталу компанії «Паритет» було нібито продано іншій компанії, «Продсервіс», то можна побачити: ідентифікаційний код юридичної особи вказаний один, утім на печатці, яка, до речі, перекриває сам код, зазначені зовсім інші цифри!

Начальник Головного управління юстиції в Херсонській області Костянтин Хутковський розводить руками і каже: державний реєстратор Рилєєв не його підлеглий. «Якби Рилєєв був моїм підлеглим, ми могли б говорити про якісь методи на нього впливу. Але він у мене не працює, в управлінні юстиції він не працює, в структурі Мін’юсту він не працює», – відхрещується від незаконного рішення пан Хутковський.

Втім, не вбачає своєї вини і власне пан Рилєєв. «Мені про це нічого не відомо, у нас же проста процедура, це ж нотаріус мав перевіряти», – виправдовується державний реєстратор КП «Центр державної реєстрації».

Утім, «СтопКору» вдалось провести справжню очну ставку між «неуважним» реєстратором та постраждалою стороною. Окрім підробки договору, очна ставка виявила і те, що рішення власника «Паритету» про надання повноважень пану Чернієвському – відсутнє: повноваження підписанта Цепелєва закінчилися ще у вересні минулого року. Самі ж документи, які за законом мали впродовж трьох днів віддати на збереження, більш як два тижні залишались у державного реєстратора Рилєєва. На думку фахівців, за законом він повинен був зупинити реєстрацію і надати час заявнику виправити помилки й подати всі необхідні документи. «В нього був час розібратися в цих документах, чи відповідають вони законодавству України. І він мав встановити, що договір купівлі продажу підроблений – не та печатка стоїть», – зазначає юрист Сергій Міловський. Втім, нічого з цього паном Рилєєвим чомусь зроблено не було.

Подробиці цієї резонансної справи переглядайте в сюжеті. 

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН