Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсоні піднято прапор «Мельпомени Таврії»

За 8 днів до офіційного відкриття XX Міжнародної «Мельпомени Таврії» у Потьомкінському сквері замайорів прапор фестивалю.

Трупа повернулась з гастролей у Львові, де на Дні міста були представлені чотири театральні постановки. Афіші розклеєні по всьому місті, буклети надруковані, вся інформація міститься на офіційних сторінках в Інтернеті. «Мельпомена» фактично стартувала.

Сьогодні увечері очікується повернення трьох акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша, задіяних у спільному проекті зі Штутгартським державним театром. Прем’єра вистави «ХЕРСОН 1918/2018» (режисер – Андрій Май, автор тексту – Максим Курочкін) відкриє фестиваль.

У ювілейний рік очікується прибуття рекордної кількості театрів – 57(!) з 11 країн, які представлять 69 вистав у двох містах – Херсоні й Миколаєві. У Херсоні задіяні 20 локацій – вперше креативний міський простір Урбан Сад, дві вистави відбудуться на Лебединому озері у парку «Херсонська фортеця», одночасно йтимуть постановки на всіх сценах театру Куліша, обласного театру ляльок, обласного Палацу молоді та Олешківського ЦКД. Два спектаклі пройдуть у храмах – Святої Трійці (Шуменський мікрорайон) та Стрітення Господнього (Житлоселище).

У п’ятницю на великій сцені облмуздрамтеатру відбудеться вистава Національного академічного театру ім. І Франка «Три товариші» за Е. М. Ремарком. Квитки на виставу вже розкуплені. У рамках фестивалю відбуватимуться творчі зустрічі з відомими критиками, журналістами та письменниками. Організатори закликають слідкувати за афішами й не пропустити головне театральне дійство року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН