Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина заманюватиме туристів півсотнею маршрутів і лоукостом

Понад 50 туристичних маршрутів представили різні райони області, ОТГ та місто Херсон під час офіційного відкриття туристичного сезону на Херсонщині, що відбулося 1 травня на Кам’янській Січі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

«Райони Херсонщини розробили й презентували 55 туристичних маршрутів: Олешківські піски, Кам’янська Січ, Асканія Нова, моря. Один із нових маршрутів – Лемурійське озеро. Ми даємо можливість розвиватися цьому напрямку, шукаємо інвесторів. Головний крок, щоб привабити бізнес, – відремонтувати дороги», – сказав Гордєєв.

Зокрема, свій туристичний потенціал представили Генічеський, Скадовський, Олешківський, Чаплинський, Бериславський, Голопристанський, Білозерський, Каланчацький райони, Арабатська Стрілка, Нова Каховка, Гола Пристань, місто Херсон та Присиваська ОТГ.

Головні атракції регіону, за словами його очільника, – два моря, а також озера Сиваш та Лемурійське, широкі можливості зеленого туризму, зокрема, риболовля, полювання, відпочинок на Нижньодніпровських плавнях.

«І всі ці речі потребують дорожнього та авіасполучення, яке ми паралельно розвиваємо. До нас можна прилетіти з будь-якої точки світу й відпочити. Головна мета – щоб до нас їздили, а не ми від’їжджали. Тому ми працюємо зараз над співпрацею з лоукостами. Я думаю, що 2019 року будуть приємні новини: ми запустимо лоукост. Щодо назви – це комерційна таємниця», – підкреслив голова ОДА.

Місцева влада очікує, що цьогоріч в область приїде не менше 3,5 мільйона туристів – стільки було торік. Водночас Гордєєв зауважив, що наразі існує проблема недостатнього сервісу, коли бізнес не встигає за зростанням туристичної привабливості регіону. Проте відкриваються нові готелі, поповнюючи номерний фонд.

Рідна Херсонщина

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН