Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрилась науково-практична конференція викладачів шкіл естетичного виховання України, Литви, Білорусі

З 2011 року подібні форуми проходять у Херсоні за ініціативи навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

Цьогорічна IV Всеукраїнська з міжнародною участю науково-практична конференція присвячена розгляду проблем розвитку початкової мистецької освіти – “Роль станкової, декоративної композиції та дизайну у формуванні поліхудожньої компетентності учнів”.

Для участі прибули вчителі, методисти шкіл естетичного виховання, дизайнери з 18 областей України, Литви та заочно – Білорусі, щоб обмінятись досвідом викладання образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.

«Організаторами заходу є один з флагманів естетичного виховання молоді – Херсонська дитяча художня школа та дизайн ліцей. Найкращим показником роботи естетичного комплексу є участь у всеукраїнських та міжнародних виставках, визнання того, що у Херсоні працює плеяда творчих викладачів, які розвивають у дітях мистецькі таланти, прививають бажання творити. Від імені депутатського корпусу хочу побажати вам плідної праці та нових ідей!», – привітала учасників секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Всеукраїнська конференція проводиться у ювілейний для дизайн-ліцею рік. 20 років тому створений спеціалізований навчальний заклад, в якому продовжили розвивати дизайнерські здібності випускники дитячої художньої школи. 8 років Херсонський дизайн-ліцей очолює Павло Сліпич.

Крім пленарного засідання, майстер-класів і «круглих столів», організатори ознайомлять гостей з діяльністю естетичного комплексу, мистецькими експозиціями робіт учнів у виставкових залах міста, памятками Херсона. Під час першого дня роботи був підписаний договір про співпрацю з естетичними школами Литви.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН