Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Хортице продолжат съемки исторического боевика

На Хортице проходили съемки фильма «Король Данило»

На Хортице, два дня проходили съемки фильма «Король Данило». Съемочная группа планирует приехать сюда еще и летом. Об этом, а также о подробностях съемок, «Индустриалке» рассказала продюсер фильма Олеся Галканова-Лань.

— Це бойовик, епос на історичну тематику, — сообщила Олеся Галканова-Лань. — Основою для фільму стала історія життя князя, а потім короля Данила Романовича, який жив у ХІІІ ст. Він створив найбільшу після Карла Великого імперію. Проте фільм є художнім і ми, як його автори, даєм власну інтерпретацію образів.

— Почему выбрали для съемок Запорожье?

— По-перше, це неймовірної краси місця. По-друге, бо Данило Романович (Галицький) історично перетинав острів Хортиця, адже це були крайні кордони його держави.

По-третє, актор, який виконує головну роль у фільмі, Сергій Ярмошенко — із Запоріжжя. До речі, він був одним з ініціаторів ідеї знімати певні сцени на острові Хортиця. Його колега по знімальному майданчику Максим Вершина (у фільмі — монах Устим) також доклався до того, щоб зйомки відбулись саме у Запоріжжі.

— В каких еще городах снимали кино?

— 90 відсотків фільму знято у Львові та Львівській області.

— Когда выйдет «Король Данило»?

— Всеукраїнська прем’єра — 11 жовтня.

Был случай

Веселые съемки

— У нас завжди весело, — говорит Олеся Галканова-Лань. — Звісно на першому плані — це робота та її якісне виконання. Випадки трапляються часто, адже ми любимо жартувати і дарувати один одному веселий настрій. Найвеселіші у нас Олександр Назарчук (у фільмі — воєвода Ратибор) та Юрій Вихованець (брат короля Василько) — вони постійно жартують. Одного разу Юрко вирішив розіграти Сашка і переодягнувся наложницею у ханському гаремі. Було весело. У нас все незвичне, бо коли люди приходять на знімальний майданчик, то зникає теперішнє і всі поринають у минуле.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН