Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві відкрилася виставка пам’яті Андрія Антонюка

13 –го квітня голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко відвідала виставку “Учителю!Хто ми?”, присвячену пам’яті народного художника України Андрія Антонюка. Цього року виповнюється 75 років з дня народження митця. Експозиція у Миколаєві відкриває цілу серію виставок. Вони відбудуться у багатьох містах України в рамках загального проекту “Південний шлях”.

Його історія налічує більше двадцяти років. У далекому 1997 –му у Національному художньому музеї України відбулась виставка творів п’яти художників : Андрія Антонюка, Володимира Бахтова, Володимира Кабаченка, Олексія Маркітана, Віктора Покиданця. Вона була своєрідною заявкою. Про особливість школи образотворчого мистецтва півдня України. І на її формування мав серйозний вплив Андрій Антонюк.

Двадцять років минуло. Двох з п’яти учасників проекту “Південний шлях” на жаль вже немає. Покинули цей світ Андрій Антонюк та Олексій Маркітан. На їх місце прийшли молоді митці – Данило Антонюк та Дмитро Молдованов. Тож, “Південний шлях” отримує нове життя. У різних регіонах держави пройдуть виставки всіх сімох авторів.

Миколаївська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН