Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському міському суді обрано запобіжний захід депутату самопроголошеної «Євпаторійської міськради»

05.04.2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Гонтарем Д. О. було розглянуто клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах СВ ГУ СБУ України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно депутата самопроголошеної «Євпаторійської міськради».

Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені особою, яка є представником влади.

Постановою суду клопотання було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 01.06.2018 року.

Разом з тим, 05.04.2018 року у відкритому судовому засіданні було розглянуто скаргу адвоката в інтересах депутата самопроголошеної «Євпаторійської міськради» на незаконне затримання та позбавлення волі в порядку ст. 206 КПК України. Дану скаргу слідчим суддею було задоволено частково – визнано затримання підозрюваного незаконним та зобов’язано старшого слідчого в особливо важливих справах СВ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) забезпечити невідкладне проведення судово-медичного обстеження підозрюваної особи.

 

Прес-служба суду

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. 16 квітня 2018 року о 10 – 00 годині у приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області відбудеться інтерактивне заняття з елементами тренінгу «Діти мають знати свої права» для школярів (учнів 8 – 9 класів).
    Даний захід відбудеться з метою формування активної позиції дітей-підлітків у реалізації прав у житті. Проведення даного заходу серед учнів передбачає можливість їх ознайомлення із поняттям прав людини, розкриття їх змісту; розвиток в учнів упевненості, виховання правової свідомості та громадянської позиції, ознайомлення учнів із положеннями Конвенції ООН про права дитини.
    До участі у заході запрошені Cлужба у справах дітей виконавчого комітету Дніпровської районної ради у м. Херсоні, Херсонський міський відділ з питань пробації Південного МРУ з питань виконання кримінальних покарань та пробації, Ювенальна превенція Сектору превенції Дніпровського відділення поліції Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

    Для акредитації представників ЗМІ просимо завчасно до 13 квітня 2018 року до 14:00 години року надіслати заявку на електронну адресу: Oksana09051990@ukr.net, зазначивши у ній ПІБ, назву ЗМІ, що представляєте, контактний моб.тел. та електронну пошту для оперативного зв’язку, а також інформацію, де буде опубліковано матеріали за результатами інтерактивного заняття (орієнтовна дата, назва ТВ-програми, газети, журналу, інтернет- видання тощо).

    Контактна особа – Теленик Оксана Ігорівна, тел. 066 23 76 931.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН