Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорожье предлагают ужесточить наказание за вандализм

Тысячи запорожцев страдают от действий вандалов

58 тысяч семей в Запорожской области остались без телефонной связи. Вандалы вырезают кабель «Укртелекома», лишая людей связи. Жители сел не могут даже позвонить в «скорую». Такое положение дел в очередной раз доказывает, что проблема вандализма очень актуальна и ее необходимо решать. Так, на сессию Запорожского городского совета будет вынесен проект решения депутата горсовета от Оппозиционного блока Игоря Чумаченко об ужесточении наказания для вандалов и ограничении работы пунктов приема металлолома, пишет Индустриалка.

Дуже часто до мене звертаються люди, яки розповідають про крадіжки кабелю “Укртелекому”. Це спричиняє багато незручностей — люди не можуть викликати швидку допомогу і зднаходяться у безпорадному стані. А вандали продовжують це робити, бо в місті працює дуже багато пунктів прийому металобрухту. Але не всі вони працюють легально. Так, в області діє близько 600 таких пунктів і тільки 47 з них мають акти обстеження. Зараз спостерігається тенденція, яку ми прагнемо підтримати, вона стосується закриття незаконних пунктів металобрухту. Саме цього ми прагнемо досягнути, виносячи проект рішення на сесію. Тобто, якщо цей пункт має акт обстеження, хай працює, а якщо ні, то має закритися.  Окремо ми такж звернемося до Генпрокуратури, до Міністерства внутрішніх справ, Президента щодо підсилення відповідальності за вандалізм.

Отметим, что сегодня правонарушения, которые попадают под статью 185 ч.1 (кража) Уголовного кодекса Украины, серьезного наказания за собой не влекут. В суде рассматривается только 6 % таких дел.

— Ми хочемо внести зміни у ст 194 (повреждение чужого имущества) та 185 Уголовного кодекса Украины, отметил Игорь Чумаченко. — Важливо, щоб за крадіжки особа була покарана і навіть сиділа за гратами. Так ми зможемо вирішити проблему з крадіжками кабелю. З цим ми і будемо звертатися до центральної влади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН