Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграрії Херсонщини в рамках всеукраїнської акції сьогодні перекривали дорогу

Про це на Фейсбуці повідомляє Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради:

 – Несправедлива податкова політика влади змусила сільгоспвиробників до такого радикального кроку, як страйк. Сьогодні аграрії перекривали головні автомагістралі усієї країни, одна з них Херсонська – автошлях Р-47, с. Козацьке. Саме там з 10:30 до 11:30 ми блокували в’їзд до ГЕС.
Згідно зі змінами до Податкового кодексу, Верховна Рада відмінила відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, проте вона шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам.

Невідшкодування при експорті окремих категорій товарів – це прояв податкової дискримінації та порушення основного із принципів Податкового кодексу України – рівність усіх платників перед законом незалежно від здійснюваного виду діяльності. Крім того, дана норма є також грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписанні Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Ми вимагаємо від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних. Якщо народні обранці не підтримають дану законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватись та набувати більших масштабів.
Наступне перекриття доріг заплановане на 20 березня. Точний час та точки перекриття доріг будуть повідомлені у п’ятницю, 16 березня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН