Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомій у світі херсонській цирковій студії не знайшлось місця в комунальному закладі області

Попри це, «Jin Roh» знову свою нову програму подарував херсонському глядачеві. В обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша відбулась прем’єра програми «Red».

Історію з тим, як депутати обласної ради не проголосували за надання спортивної зали в Обласному палаці молоді й студентів (хоча студія двічі вигравала конкурс) естрадно-цирковій студії, самі артисти вважають перегорнутою сторінкою. Зараз тренуються в орендованому невеличкому приміщенні у центрі міста. І хоч нові умови для зберігання інвентарю й тренувань їх трохи обмежують, та все ж у рідному місті артисти перебувають недовго.

Три місяці гастролювали у Туреччині, у Коломбо (Шрі-Ланка), на островах Барбадосі та Тенеріфе. Зараз – прем’єра і знову – гастролі й гастролі.

«Ми всі любимо спорт: акробатику, гімнастику. Ми хотіли продовжити своє життя у спорті, але в професійному є обмеження. Тому в естрадно-цирковій студії у нас більше свободи, ми не обмежені спортивними правилами, ми творимо, видумуємо нові трюки», – розповів засновник естрадно-циркової студії «Jin Roh» Роман Ващенко.

Так вже склалось, що студію більше знають по всій Україні і за кордоном, аніж у рідному Херсоні. Але всі нові програми артисти показують спочатку херсонцям, а потім – іншим містам і країнам. Над програмою «Red» почали працювати ще на минулих гастролях і продовжили у Херсоні. Загалом на підготовку пішло півроку.

«Це новий формат для нас, представляємо абсолютно нові номери. Наприклад, два номери повітряної гімнастики – «кільце» і «петлі». Обидва – дуже тяжкі для виконання і небезпечні, бо ми працюємо без страховки», – поділилась хореограф колективу Анастасія Кравець.

Програма «Red» зібрала аншлаг в облмуздрамтеатрі. За час свого існування (з 2009 року) творчість естрадно-циркової студії «Jіn Roh» оцінена тисячами шанувальників, на прем’єри чекають, тому виступи проходять фактично без зовнішньої реклами. А вже за кілька днів артисти вирушать на гастролі до Таїланду та Шрі-Ланки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН