Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Держекоінспекція Херсона відстежує екологічну ситуацію на річці Інгулець

Процес видобутку та переробки залізної руди супроводжується відкачкою великих обсягів води. Переповнення накопичувачів зворотними водами може призвести до негативних впливів на стан гідротехнічних споруд.

З метою запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року дозволено скидання із ставка накопичу вача надлишків зворотних вод у річку Інгулець до 01 березня 2018 року згідно з регламентом скиду надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу у 2017-2018 роках. Після закінчення скиду здійснюється промивка річки Інгулець прісною водою, пише 0552.

Для недопущення погіршення якості поверхневих та підземних вод, які є джерелом водопостачання для міст і сіл Дніпропетровської, Миколаївської і Херсонської областей інспектори відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Херсонській області на виконання доручення Державної екологічної інспекції України, здійснюють постійний кризовий моніторинг за впливом на річку Інгулець скиду надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН