Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський “Судмаш” розгортає виробництво спеціальної техніки

ПАТ “Херсонський завод Судмаш”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, розгортає виробництво спеціальної техніки. Після зміни трьох директорів, у 2017 році підприємство вперше за 6 років випустило готову продукцію та провело роботи з виготовлення комплектуючих для бронетехніки.   

Завдяки антикризовому менеджменту, який прийшов на підприємство у 2016 році, абсолютно збиткове підприємство було виведено зі “сплячого” режиму. І в 2017 році, було реалізовано продукції на 8,5 млн грн, а до бюджетів всіх рівнів було направлено 1,5 млн грн податків. Враховуючи штатну чисельність робітників – 44 фахівця, кожен з них виробив реалізованої продукції на 193 тис грн. А середня зарплата на підприємстві становить 5050 грн.   

Для потреб українського війська було розроблено та виготовлено дослідні зразки серії високотехнологічних гідроциліндрів для легкої броньованої техніки.

У минулому році, силами реанімованого підприємства, для ДСНС Луганської області був вироблений підйомник АПГП 30, який дозволяє на висоті 32 метрів проводити пожежогасіння та рятувати людей з останнього поверху стандартної панельної 9-поверхівки.

У 2017 році “Судмаш” розпочав роботу по виготовленню нового телескопічного автопідіймача ПТ-40П власної розробки, який призначений вже для херсонських рятівників. Ця машина стане першим виготовленим в Україні автопідіймачем, який здатен доставити рятувальників на висоту 40 метрів. Це дозволить проводити рятування та гасіння пожежі у будь-якому житловому будинку міста. 

Така спеціальна техніка є унікальною для України, навіть у світі її можуть виготовляти  лише лічені країни. Можливості “Судмашу” дозволяють виробляти техніку, яка призначена для сервісного обслуговування літаків, обстеження та ремонту складних інженерних об‘єктів та виконання інших складних технічних задач. 

Окрім того, підприємство проводить дослідні роботи по вдосконаленню технологій обробки металу з метою застосування у виробництві спецсталі, що дозволить в подальшому  суттєво  полегшити конструкції вже розроблених продуктів та значно збільшити висоту підйому в нових розробках.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН