Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роман Романов залишає посаду керівника Укроборонпрому

Виходець з Херсона, Роман Романов вирішив піти з посади голови Укроборонпрому, про що повідомляється на офіційному сайті Державного концерну, де розмістили заяву Романова:

“Я прийняв рішення залишити свою посаду очільника ДК “Укроборонпром”. Заяву про це я написав ще у минулому році, сподіваюсь, що Президент України Петро Порошенко підтримає моє рішення. І для того, щоб одразу зняти ряд питань, маю наголосити на декількох важливих позиціях.

Ми перемогли. Ми – це 80 тисяч працівників “Укроборонпрому”, які перетворили найбільше об‘єднання оборонної промисловості України в ефективний механізм, який у найстрашніші часи дав нашим захисникам зброю, яка допомогла їм врятувати країну.

Всі ми пам‘ятаємо 2014 рік, українську армію без сучасних бойових машин, без зв‘язку, без дронів. Ми пам‘ятаємо, як лише 3,5 роки тому запускали вже майже мертві оборонні підприємства та лагодили понівечену у боях техніку безпосередньо в зоні АТО, як передавали танки, яких ледве вистачало на декілька взводів.

Сьогодні, справжня оцінка 3,5 років роботи “Укроборонпрому” це більш ніж 16 000 одиниць озброєння та військової техніки, передані до Збройних Сил України, до Національної Гвардії та інших силових формувань за 100% виконаним Державним оборонним замовленням.

Це понад 12,5 млрд грн сплачених податків до бюджетів всіх рівнів, в той час, коли у рамках Державного оборонного замовлення “Укроборонпром” отримав 11,7 млрд грн.

Це повністю розірванні зв‘язки з військово-промисловим комплексом Росії. Запущена на повну потужність програма імпортозаміщення, з майже 500 приватними підприємствами по всій Україні, які замінили комплектуючі з РФ.

Ми досягли результативних домовленостей з провідними компаніями з США, Німеччини, Канади, Великобританії, Польщі та багатьох інших країн по всьому світу. Деякі з них вже залученні до взаємовигідної співпраці, а про інші стане відомо вже найближчим часом.

Це вперше в історії України розпочата масштабна реформа оборонної промисловості, створення кластерів та корпоратизація підприємств. Ми впровадили зміни в умовах глобально перекрученого інформаційного поля та постправди.

Це випробування нових зразків зброї створеної з максимальним використанням стандартів НАТО, від бронемашин до беспілотників, замість ремонту радянської техніки. Це “Ракетний щит”, з високоточними далекобійними ракетами, над створенням яких працює з десяток підприємств “Укроборонпрому”. Та багато інших досягнень, які заклали фундамент системного розширення результатів на багато років вперед.

Для мене завжди важливе впровадження принципів політики добропорядності, чесності та прозорості. І це ми запровадили в “Укроборонпромі”. Концерн став першим серед державних промислових об‘єднань України, який запустив систему електронних тендерів, що допомогли з 2014 року зекономити більше 1,4 млрд грн.

“Укроборонпром” отримав Наглядову раду під керівництвом ректора КПІ Михайла Згуровського, до складу якої, за ініціативи Концерну, увійшов екс-керівник американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Ентоні Тетер. І я вірю, що разом із фахівцями Концерну, випускниками KMBS, МІМ-Київ, “Київської політехніки” та багато інших провідних вишів України, наукова думка, сучасні бізнес-моделі та передовий досвід дозволять ще швидше рухатися вперед.

Всі роки роботи в “Укроборонпрому” ЗМІ нагадували мені, що я прийшов в Держконцерн з бізнесу. Це правда. І я вважаю, що в житті кожного чоловіка повинен бути період, який він зобов’язаний віддати служінню своїй країні. І ці 3,5 роки були моїм служінням.

Я вдячний кожному з 80 тисяч працівників “Укроборонпрому”, які повірили у відродження оборонної промисловості країни. Упевнений, що мій послідовник продовжить цей курс. А я плавно передам йому всі справи, щоб цей перехід жодним чином не відобразився на ефективності роботи Концерну.

Наша команда дала потужний поштовх розвитку, як української оборонної промисловості, так і всієї економіки країни. Ми розуміємо, як створити протягом декількох років оборонну промисловість, яка забезпечить незалежність та територіальну цілісність будь-якої країни.

Дякую всім, хто вірив в нас.”

Чи повернеться до Херсона Роман Романов і яку посаду обійматиме, поки не повідомляється.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН