Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині директор комунального підприємства отримав догану за службове зловживання

Закінчилась судова епопея зі скандальновідомим керівником комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський психоневрологічний будинок-інтернат» Борисом Шутіковим, передає ПІК. Крапку у цій історії поставив Верховний суд України.

Нагадаємо, Борис Шутіков отримав догану розпорядженням тодішнього голови облради Андрія Путілова 18 квітня 2016 року.

Сталося це після того, як в облраді проаналізували витрати бюджетних коштів у цьому комунальному закладі. Тоді, як писали ЗМІ, виявилось, що в опалювальний сезон, а це з 15 жовтня по 15 квітня, паливо в закладі списувалося щоденно в однаковій кількості, не зважаючи на температурний режим.

У 2014 році – по 6 тон вугілля, у 2015 році – по 12,135 тон торф’яних брикетів. З цього приводу навіть жартували, що інтернат розміщений в особливій кліматичній зоні. Звісно, це не могло не викликати запитань з боку облради – адже будинок-інтернат належить до власності територіальних громад області, а не приватна «лавочка» Шутікова.

Тоді пан Шутіков розгорнув «війну» – скликав прес-конференцію, почав шукати собі «політичний дах», приміряв на себе роль борця з корупцією. Журналісти почали розкопувати, хто такий власне той пан Шутіков і чому він так впевнено почувається. Виявилось, що це колишній спецслужбівець, який не лише сам гарно прилаштувався на тепле містечко (в усіх розуміннях), але й оточив себе вірними людьми – тут годувалися і його екс-дружина, і цивільна дружина. Ще писали про те, як легко і часто скромний керівник скромного будинку – інтернату з Херсонщини подорожує по закордонах. Можливо, звісно, він такий собі агент 007, а будинок – інтернат – всього лише прикриття і саме тому пан Шутіков впевнено каже – влада змінюється, а він – незмінний? Цікаво, що Шутікова пов’язаний з не менш скандальною особою – Ківою.

Під час виборчої кампанії в нардепи останнього в 2016 році чи то Ківа використав Шутікова як «борця» з корупцією, чи то Шутіков Ківу як дах.

А Шутіков, використавши політичну риторику, тоді звернувся ще й до суду. Він вважав, що і аналіз використання бюджетних коштів проводили ті, хто не мав на це права, і голова облради не міг йому оголошувати дисциплінарне стягнення. І навіть виправляти ситуацію, зважаючи на результати проведеного аналізу (так вчинили його колеги – просто прислухалися до зауважень і виправили їх) – не царське діло. Нагадаємо, вивчали, як саме витрачалися кошти на опалення тоді Агенція розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонської області спільно з КП «Енергосерсвісна компанія».

Рішенням Білозерського районного суду Херсонської області від 14 червня 2016 року в задоволенні позову Шутікову було відмовлено. Але рішенням Апеляційного суду Херсонської області від 28 вересня 2016 року апеляційну скаргу було задоволено частково. Після цього у жовтні 2016 року Херсонська обласна рада подала до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Херсонської області від 28 вересня 2016 року. 20 грудня 2017 року справу № 648/2416/16-ц Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ передано до Верховного Суду.

І ось тепер рішення Верховного Суду України. «Рішення Апеляційного суду Херсонської області від 28 вересня 2016 року в частині скасування рішення Білозерського районного суду Херсонської області від 14 червня 2016 року і задоволення позовних вимог ОСОБА_1 до Херсонської обласної ради скасувати і залишити в силі в цій частині рішення Білозерського районного суду Херсонської області від 14 червня 2016 року.

Рішення Білозерського районного суду Херсонської області від 14 червня 2016 року в частині, яка не змінена рішенням Апеляційного суду Херсонської області від 28 вересня 2016 року, та рішення Апеляційного суду Херсонської області від 28 вересня 2016 року у відповідній частині залишити без змін», – йдеться у Постанові Верховного суду України 16 січня 2018 року.

Таким чином, як виявилось, пан Шутіков отримав законну догану. Так що і аналізувати, як у комунальному закладі витрачають бюджетні кошти, можна, і вимоги ставити до керівника – цілком нормально.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН