Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсоні на базі школи №18 відкриється потужний спортивний майданчик

Депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков впевнений, що зараз, в першу чергу, потрібно змінити ставлення до всіх процесів, що відбуваються в країні. В суспільство повинно прийти усвідомлення, що бюджет – це кошти платників податків та підприємців, які повинні розподілятись ефективно, прозоро та під контролем громади. Так діє на своєму виборчому окрузі Юрій Рожков спільно з однодумцями.

2017 року, завдяки небайдужості директора Антонівської школи Галини Лугової, у старому корпусі освітнього закладу були замінені всі енергоємні лампи накалювання на LEDівські. Було написано проект і отримано грант від ЄС у розмірі 9 тисяч євро. До речі, це єдина школа в Україні, яка збудувала новий «зелений» корпус за фінансування уряду Фінляндії. Проект продовжився – тепер депутат облради і директор співпрацюють з батьками і переконують їх робити ремонти в навчальних класах. Після майстер-класів Галини Лугової та допомоги Юрія Рожкова (підприємець надає будматеріали) ремонт вже не здається дорослим таким обтяжливим.

«Я патріот і бачу в Україні перспективи. І хочу бути учасником всіх змін, щоб через десяток років побачити, що країна розквітла і стала прикладом для Європи. Для цього потрібно бути і відчувати себе господарями своєї країни», – наголошує Юрій Рожков.

І ще один приклад, коли співфінансування дає результати, які перевищують очікування. В Антонівській школі №18 (селище Кіндійка) облаштований спортивний майданчик з поліуретановим покриттям, сучасними майданчиками для гри в баскетбол за всіма європейськими вимогами. Спортивне поле може приймати всеукраїнські турніри. Кошти на будівництво були виділені з трьох джерел: державного бюджету, Херсонської міської ради та Антонівської селищної ради. Сьогодні відбудеться урочисте відкриття цього потужного спортивного об’єкту.

Назустріч місцевим громадам йдуть і законотворці. За умови співфінансування народні депутати готові виділяти кошти на будівництво інфраструктурних об’єктів (за принципом: 80% – державні кошти + 20% – місцеві).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН