Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські школи, що отримують додаткові мільйони з міського бюджету, опинилися серед останніх за результатами ЗНО

Як і торік, Херсонська область посіла 22 місце серед 26 регіонів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Все менше випускників сільських шкіл реєструється для написання тестів. Третина з них не набрала достатню кількість балів хоча б з одного з предметів.

У Високопільському районі з 40 випускників зареєструвались та успішно склали ЗНО лише шестеро. Більшість із абітурієнтів з районів не реєструються на оцінювання, бо вважають, що його не здадуть і до вишів не вступатимуть.

Начальник управління освіти облдержадміністрації Євген Криницький так прокоментував ситуацію. «Це питання до відповідальності педагогів, по-перше, і до самопідготовки учнів, по-друге. У нас немає дієвих механізмів контролю якості освіти. Інспекції заборонені, понижувати категорії педагогів не маємо права. 16 серпня відбудеться засідання управління, де ми будемо аналізувати результати ЗНО по кожному із закладів».

Результати ЗНО в обласному центрі більш-менш очікувані. Серед 50 навчальних закладів Херсона перші місця посіли 30, 24 школи та фізико-технічний ліцей (відповідно). Найменше балів набрали випускники 34-го, 13-го та 35-го навчальних закладів. Серед тих, хто пасе задніх у тестуванні, і школи-фаворити нинішнього депутатського корпусу – це 21-а та 39-а.

Експерт Володимир Молчанов розмістив на своїй сторінці у Фейсбук табличку з результатами ЗНО по Херсону.

«…останні місця впевнено обсіли звичайні школи з приватного сектору. 35, 13 (Мельниці), 34 (Кузні), 39 (Текстильний, тіпа “родина”), 21 (Антонівка, “зелена” і депутатська, та цього не досить для результатів)… Цікаво, справді, що не завжди ці школи найбідніші – на відміну від 8-річок (5- ої, 8- ої), їх можуть фінансувати так, що аж із горлянки ллється – та не в конів харч», – цитуємо повідомлення зі сторінки Володимира Молчанова.

Добра матеріальна база не завжди дає гарантію гарної підготовки учнів. Так само як і ріст заробітних плат вчителів не є у прямій залежності від результатів навчання їхніх учнів.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. А при чем тут школы, если в стране остались одни тупицы и дятлы, для которых развитие ума – самая последняя задача!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН