Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародні програми підготовки медпрацівників впроваджують на Херсонщині

Бериславський медичний коледж вже більш, ніж півстоліття забезпечує середнім медичним персоналом сільські райони Херсонщини. Потреба в області існує і зовсім скоро становитиме півтори тисячі через «старіння» кадрів. Педагогічний колектив це розуміє, почав готувати собі абітурієнтів у Бериславському ліцеї з поглибленим вивченням біології та хімії.

Відкрито «Центр практичного навчання» при районній лікарні, де студенти набувають практичних навичок. А ще викладачі коледжу націлені на підвищення рівня акредитації, що дозволить надавати якісні освітні послуги майбутнім медичним сестрам, фармацевтам і фельдшерам.

За 55 років зі стін Бериславського медичного коледжу вийшли 7,5 тисяч випускників. Практично всі повернулись до домівок і працюють у закладах охорони здоров’я у районних центрах, селищах і селах.

«Серед трьох навчальних закладів області, які готують середній медичний персонал, наш коледж – єдиний орієнтований на сільську місцевість. 12 районів області є базовими для нас», – розповів в. о. директора Бериславського медичного коледжу Володимир Кучер.

Студенти трьох спеціальностей: «сестринська» й «лікувальна» справи, «фармація» мають можливість займатись у 12 навчально-лабораторних кабінетах «Центру практичного навчання» Бериславської райлікарні. Вони мають доступ до операційного блоку, маніпуляційного кабінету, до історій хвороби, тобто отримають необхідні знання й досвід вже у коледжі.

Навчальний заклад співпрацює з польськими колегами, впроваджує міжнародні програми підготовки медпрацівників. Наступним кроком у розвитку коледжу викладацький колектив вбачає у веденні наукової роботи, що дозволить «підняти» рівень акредитації. У всіх країнах, з якими співпрацює коледж, подібні навчальні заклади є вищою школою, і це є стимулом для бериславців.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН