Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти ХНТУ не підуть цього року на канікули

Народний депутат України Олександр Співаковський на Фейсбуці повідомив про те, що у Херсонському національному технічному університеті почався ремонт опалювальної системи:

 — Приємна новина: цієї зими студентам Херсонського національного технічного університету вже не доведеться йти на вимушені канікули через холод в аудиторіях. І, гадаю, це аж ніяк їх не засмутить:)), оскільки вперше за останні кілька років вони нарешті зможуть навчатися в теплі і затишку.
Ще у вересні, на підставі моїх депутатських звернень, МОН збільшило капітальні видатки Держбюджету на вищі навчальні заклади, завдяки чому ХНТУ отримав близько 1,5 млн.гривень на модернізацію своєї матеріально-технічної бази. Кошти від самого початку передбачалося направити на вирішення, мабуть, найболючішої проблеми цього вишу – ремонт застарілої і вже давно аварійної системи опалення в корпусі №1. Роботи на об’єкті, до речі, уже у розпалі.

Сьогодні з ранку побував там і мав можливість переконатися, що роботи на об’єкті у розпалі. Саме зараз відбувається заміна труб у підвалі (чого не робилося, мабуть, останні років сорок). За виділені державою кошти також буде відремонтована ділянка тепломережі, що доставляє теплоносій до вишу від ТЕЦ (експертиза показала, що саме через стан мережі майже половина тепла втрачалася ще по дорозі). А залишок коштів, як розповів ректор ХНТУ Юрій Бардачов, планується витратити на заміну вікон та невеличкий ремонт даху цього учбового корпусу. Підрядник обіцяє не підвести і виконати роботи вчасно. Тож головне тепер, аби не підвела погода…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН