Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кого чекають у фіскальній службі Херсонщини?

Фіскальна служба Херсонської області відчинила двері для студентів факультету економіки та менеджменту Херсонського державного університету.

Напередодні зустрічі зі студентами податківці самі були у цьому виші. Вони брали участь у міжнародній науково-практичній конференції, а зараз проводять тиждень права. Тому не тільки розповідали про свою роботу, а й показали, з чим їм доводитися боротися.

Щодо фіскальної служби у народі досі ходить чимало міфів та страшилок – запевняє начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим. Податкова зараз перебудовує свою роботу. Боятися інспектора мають тільки ті, хто працює «в тіні» або не платить податки.

«Наша фіскальна служба на сьогоднішній день налаштована таким чином, щоб реалізовувати свою основну мету і завдання – це якісно надавати послуги платникам податків. Тобто служба налаштована на свою основну функцію – сервісну. Крім того, ми не забуваємо за таку функцію як забезпечення стабільного надходження до бюджетів всіх рівнів – до державного та місцевих», – розповів начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Під час кожної такої зустрічі студентів-економістів завжди запрошують після отримання вищої освіти йти працювати до фіскальної служби. Але попереджають – просто з вулиці їх не візьмуть. Потрібно пройти чимало тестів, співбесід та перевірок і обійти конкурентів.

Тільки за вересень та жовтень у структурі вже відбулося три таких конкурси. При чому, через такі процедури проходять не тільки пересічні співробітники, а й претенденти на керівні посади.

«На посади державних службовців призначаються особи відповідно до закону України про державну службу: за результатами конкурсу, спеціальної перевірки та перевірки до закону України про очищення влади», – повідомила начальник управління по роботі з персоналом ГУ ДФС у Херсонській області Олеся Кривенко.

Вимоги для кандидатів не зависокі. Робітник може продовжувати навчання. Тому багато хто починає свою кар’єру саме тут. Основна вимога – це наявність диплому молодшого бакалавра або бакалавра, вільне володіння державною мовою. Досвід роботи не потрібен.

Студенти факультету економіки та менеджменту вивчають податкову систему в університеті. Але тільки теорію. Тому й прийшли послухати фіскалів, щоб отримати практичні поради. Найцікавіше для студентів залишили на кінець зустрічі. Податковий міліціонер прийшов не з доповідями, а з відеокадрами виявлених на території області підпільних цехів.

У фіскальній службі запропонували студентам вносити пропозиції, як організовувати такі зустрічі. І пропозицій чимало. Студенти виявили бажання більше дізнатись про роботу податкової міліції, побачити звіти великих підприємств.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН